Loading Opleidingen

Voeding

Opleiding Chocolatier

De chocolatier zet grond- en hulpstoffen (zoals cacaoboter, cacaomassa, suiker en eventueel melk) om naar verschillende vormen van chocoladeproducten.
Het gehele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier.
Vóór, tijdens en na de bereiding leer je als chocolatier rekening houden met hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken voor het product.
Tenslotte leer je je ambachtelijk bedrijf runnen op gebied van administratie, marketing en personeelsbeleid.

Het Belgische chocoladewerk is wereldwijd bekend. Fijnproevers omschrijven onze pralines, chocoladeproducten als dé beste, dé lekkerste. Uiteraard komt er heel wat kennis bij kijken om altijd weer aan de hoge eisen van de vele lekkerbekken te voldoen. In deze opleiding leer je chocolade ambachtelijk verwerken tot een veredeld en graag gesmaakt topproduct.

 

Jammer, op dit moment staat deze opleiding op korte termijn niet ingepland.
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?

Laat dan hier je gegevens na.

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Macarons (Avondopleiding)

Sint-niklaas

08/05/2025

Beginner icon

Beginner

ijsbereider (Avondopleiding)

Sint-niklaas

14/11/2024

Beginner icon

Beginner

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Wijnopleidingen bij Syntra Midden-Vlaanderen: "Het neusje van de zalm"

Wijnopleidingen bij Syntra Midden-Vlaanderen: "Het neusje van de zalm"

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Leerbedrijf Slagerij Serry over duaal leren: "Onze stiel maakt een goede beurt"

Leerbedrijf Slagerij Serry over duaal leren: "Onze stiel maakt een goede beurt"

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Vijf vragen aan docenten friturist Sam en Dimi

Vijf vragen aan docenten friturist Sam en Dimi

Blog
brand element