ONDERNEMEN

VAN DROOM NAAR EIGEN ZAAK

Ooit al eens gedroomd om je eigen baas te zijn, op eigen benen te staan? Misschien aarzel je, omdat ondernemer worden toch ook wel een beetje een sprong in het onbekende is? Of heb je al enige ondernemerservaring en sta je nu te popelen om er volledig fulltime voor te gaan?

Gedaan met twijfelen, tijd voor actie!

Als ondernemen in je bloed zit, als het onweerstaanbaar kriebelt… dan moet je ervoor gaan! Dan heb je misschien alleen nog dat ene duwtje in de rug nodig, dat kader om de daad bij de droom te zetten. En daar helpen we je met Syntra graag bij!
 

Waarom kiezen voor Syntra?

 • Unieke combinatie van kennis opdoen en vaardigheden bijschaven gecombineerd met coaching en persoonlijke begeleiding.

 • Brei een mooi vervolg aan je beroepsopleiding die je eerder bij Syntra volgde en start met je eigen onderneming. Bovendien zetten we je getuigschrift om in een diploma.

 • Krijg opleiding en begeleiding van ervaren en gepassioneerde vakspecialisten die zelf ondernemer zijn.

 • Wissel kennis, ervaringen en tips & tricks uit met andere ondernemers die de start van hun ondernemerscarrière voorbereiden.

 • Krijg na je opleiding advies over de commerciële haalbaarheid van je onderneming.

Of je nu student-ondernemer bent, 55-plusser die eindelijk haar droom wil waarmaken, creatieve freelancer of rasechte stielman: je kan bij Syntra terecht voor een traject op jouw maat.

3 STARTERSTRAJECTEN

Ondernemersdroom? Check! Je bent goed geïnformeerd? Check! Dan ben je al een heel eind op de goeie weg. Maar helemáál klaar ben je pas als je het juiste ondernemerstraject kiest natuurlijk. Elke ondernemer is uniek, jouw coachingtraject dus ook.

Bij Syntra bieden we 3 starterstrajecten aan op basis van jouw huidige situatie. Na een eerste kennismakingsgesprek bouwen we het traject samen verder uit op maat van jouw noden en ondernemersdroom.

A. Start Me Up

Concreet leer- en stappenplan om jouw onderneming op te zetten

Klaar om jouw ondernemersidee grondig uit te werken of jouw eigen zaak eindelijk op te starten? Met dit hands-on opleidingstraject stomen we je 100% klaar richting succesvol ondernemerschap. Een unieke combinatie van kennis opdoen en bijschaven over alle aspecten van het ondernemerschap heen.

B. Jumpstarters

Een nieuwe start, een eigen zaak?
Ben je werkzoekend, werk je deeltijds of word je bedreigd door ontslag? Jumpstarters is een gratis begeleidingstraject om jouw ondernemersidee actief te verkennen en de haalbaarheid ervan in kaart te brengen op basis van een persoonlijk actieplan en een ondernemersplan.

C. Loopbaanbegeleiding

Wie ben ik en wat wil ik?

Zit je vast in je huidige job? Droom je van ondernemen, maar weet je niet goed wat of hoe? Met loopbaanbegeleiding gaan we dieper in op jouw persoonlijkheid, waar je energie van krijgt en wat jouw talenten zijn.

Onze starterstip? Neem deel aan een infosessie

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het geheim van succes is je goed te laten informeren, en die kennis gebruiken om een sterk plan uit te werken. En laat dát nu net zijn waar we bij Syntra je graag bij helpen.

Neem deel aan onze gratis, interactieve infosessies. Tijdens deze sessies mag je antwoorden verwachten op heel praktische vragen zoals:

 • Start ik het best in hoofd- of bijberoep?

 • Voor welke ondernemingsvorm kies ik? Eenmanszaak of vennootschap?

 • Wat met belastingen en BTW?

 • Hoe kan ik mijn ondernemingsproject financieren?

 • Op welke steunmaatregelen kan ik eventueel een beroep doen?

 • Met welke opstartformaliteiten moet ik rekening houden?

Schrijf je snel in voor één van de (online) sessies.Voel je de ondernemerskriebels? Vraag een gratis intakegesprek aan!

Bij de intake stippel je samen met een coach het ideale traject uit, in voorbereiding van je opstart. Je kan al even stilstaan bij jouw ondernemersidee én de uitwerking ervan. Samen bepalen wij de richting die je wil uitgaan.