Aan de slag als docent bij Syntra

Docent in spé? Welkom!

Sta je elke dag in het werkveld? Deel je graag je kennis en ervaringen met anderen? Dan zit je bij Syntra op je plaats. Want onze cursisten leren van echte professionals. Zo onderscheiden we ons van de rest.

Weinig ervaring met voor de klas te staan? Geen enkel probleem, want ook lesgeven kan je leren. Hiervoor werk je samen met een team van docentencoaches. Zij geven je tips en bereiden je voor op je eerste lessen. Wil je horen hoe anderen het aanpakken? Neem dan zeker deel aan deze activiteiten:

  • verschillende interne workshops
  • ons docentenevent Syntra Soirée
  • maandelijkse Check-in cafés

Tijdens al deze activiteiten staan ervaren collega’s voor je klaar. Ze luisteren naar jouw verhalen en beantwoorden met plezier al jouw les- en cursist-gerelateerde vragen.

Onze waarden en opleidingsmotto

Als docent bij Syntra ben jij de ambassadeur van onze waarden naar de cursisten. Die waarden passen perfect in de praktijkgerichte context van de lessen en de opleiding. Als expert en als mens ben je een rolmodel voor onze cursisten. Dit doe je vanuit ons opleidingsmotto:

Praktijkgericht

Je zet beroepsgerichte vaardigheden voorop. Je werkt vanuit jouw eigen praktijkervaring en realistische beroepssituaties, in een atelier of praktijklokaal.

Ondernemend

Je werkt doelgericht en gebruikt activerende, samenwerkende en toepassingsgerichte werkvormen. Je stimuleert zowel ondernemerschap als ondernemerszin.

Coachend & begeleidend

Je motiveert de cursisten, geeft hen regelmatig feedback en stimuleert reflectie. Je denkt niet in fouten, maar spreekt liever van leerkansen.

Meer weten?

Wil je ontdekken wat we van onze docenten verwachten en welke handvaten wij hen bieden? Download onze startsheet voor docenten. 

Nieuwsgierig of er een goeie match is tussen jou en Syntra? Check jouw Syntra docenten DNA.