10 november 2023 Een nieuw (bij)beroep

annelies opent boba cat een bubble tea bar in gent

Een bar openen met Aziatische lekkernijen en bubble tea: dat was de droom van Annelies Brijs (32). Begin 2023 volgde ze het Start me up-traject en in september opende ze haar eigen bar: Boba Cat Gent.

Annelies: “Vorig jaar besliste ik dat ik de stap zou zetten om mijn eigen bar te openen. Dat daar veel bij kwam kijken, dat wist ik vooraf. Daarom schreef ik me in voor het Start me up-traject van Syntra Midden-Vlaanderen.

‘NOG MEER ZIN OM MIJN EIGEN ZAAK TE STARTEN’

Toen ik aan de opleiding startte, had ik zoveel vragen! In de eerste les ontdekte ik meteen dat ik niet alleen was. Ik kwam terecht in een groep van ondernemers-in-spé met allemaal verschillende plannen, maar dezelfde vragen en twijfels. Het was heel plezant om die andere mensen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen, daardoor kreeg ik er nog meer zin in om mijn eigen zaak te starten.

‘NU KAN IK PRATEN MET MIJN BOEKHOUDER’

Tijdens de opleiding kregen we uiteenlopende vakken, van boekhouden tot online marketing. Die lessen werden telkens gegeven door een andere docent die daarin expert is. Voor mij was het vak boekhouden heel nuttig, want ik kende daar niets van voordat ik aan de opleiding startte. Dankzij de lessen kan ik met mijn boekhouder praten, én ik begrijp ook wat hij wil zeggen.

Alle lesgevers waren gedreven: ik kon hen vragen stellen over mijn situatie en kreeg veel feedback gericht op mijn eigen zaak.

‘DOOR DE COACHING WERD MIJN PLAN VEEL REALISTISCHER’

De afwisseling tussen theorielessen en concreet advies, dat vond ik heel goed. Door de coaching die ik kreeg, werd mijn plan veel realistischer. Dat maakte dat ik met meer vertrouwen mijn eigen zaak durfde te openen.

Iedereen die een eigen zaak wil starten, kan ik aanraden om de opleiding te volgen. Er komt heel veel bij kijken, dat is gewoon niet in te beelden vooraf!

Veel dingen hebben langer op zich laten wachten dan ik had gehoopt. Ik had echt niet gedacht dat het zo lang kon duren vooraleer alle vergunningen in orde waren. Maar het is gelukt en het is de moeite waard!”

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht