(Groene) Energie
Opleiding Chocolatier duaal specialisatiejaar
De chocolatier zet grond- en hulpstoffen (zoals cacaoboter, cacaomassa, suiker en eventueel melk) om naar verschillende vormen van chocoladeproducten.
Het gehele productieproces gebeurt op een ambachtelijke, efficiënte en vaktechnische manier.
Vóór, tijdens en na de bereiding leer je als chocolatier rekening houden met hygiëne, veiligheid en bewaartechnieken voor het product.
Tenslotte leer je je ambachtelijk bedrijf runnen op gebied van administratie, marketing en personeelsbeleid.
Ben jij creatief, precies en dol op chocolade? In deze opleiding leer je hoe je pralines, truffels en andere lekkernijen maakt als een echte vakman. Je oefent je technieken in een chocoladeatelier en rechtstreeks van de professionals. Je ontdekt hoe smaken, texturen en vormen samenkomen tot een perfect eindproduct. Je ontwikkelt je eigen stijl en leert hoe je klanten kan verrassen met je unieke creaties. Chocolade maken is een kunst en jij bent de kunstenaar!
Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Voor wie
Ben je 18 jaar en heb je reeds jouw secundair diploma in bezit? Wil je je graag verder verdiepen in jouw passie voor chocolade? Dan is de opleiding 'chocolatier duaal specialisatiejaar' misschien wel iets voor jou!
Specifieke toelatingsvoorwaarden
Wil je meer info of inschrijven, volg altijd EERST de digitale infosessie! Alle data en uren vind je hier: Events | Syntra
Materiaal en extra kosten
Aankoop van kledij voor de beroepslessen chocolatier via Syntra Midden-Vlaanderen.