Bezig met het laden van Opleidingen

Voeding

Opleiding brood -en banketbakker duaal

Word bakker en leer dit knelpuntberoep al doende in Duaal Leren. Je verwerkt en bakt degen, beslagen en suikergoed om daarmee brood- en banketproducten te bereiden. Dat gaat van wit, bruin en volkorenbrood, tot meer speciale en buitenlandse soorten brood enerzijds. En van cake en gebak, koekjes en taart tot chocolade en ijs anderzijds. Als bakker verwerk je de grondstoffen en halfbereide producten tot een gevarieerd gamma aan lekkers.

Sommige bakkers zijn gespecialiseerd in een bepaald soort banket, anderen trachten het gamma zo breed mogelijk te houden. Het gebruik van streekproducten is de laatste jaren enorm toegenomen. Om tot een goed resultaat te komen en efficiënt te werken, houd je je aan een strikt werkschema. Creatieve geesten experimenteren ook wel met nieuwe recepten en technieken. Je zorgt ervoor dat je altijd voldoende grondstoffen in voorraad hebt. Meestal gebruik je mechanisch materiaal zoals een kneed- en deegmachine voor brood, een turbineermachine voor ijs en een wiel- en tempereermachine voor chocolade.

Als je in een ambachtelijke bakkerij werkt, begin je gewoonlijk heel vroeg in de ochtend. In industriële bakkerijen werk je wellicht in een ploegensysteem. Je bent voorzichtig en past de veiligheidsvoorschriften nauwgezet toe. De HACCP-regels zijn heilig voor jou.

Info

Sint-Niklaas

Prijs vanaf 205,00 (Incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Sint-Niklaas
01/09/2024 Lessenrooster
overdag €205

Registreren

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Leerbedrijf Slagerij Serry over duaal leren: "Onze stiel maakt een goede beurt"

Leerbedrijf Slagerij Serry over duaal leren: "Onze stiel maakt een goede beurt"

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Wijnopleidingen bij Syntra Midden-Vlaanderen: "Het neusje van de zalm"

Wijnopleidingen bij Syntra Midden-Vlaanderen: "Het neusje van de zalm"

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Vijf vragen aan docenten friturist Sam en Dimi

Vijf vragen aan docenten friturist Sam en Dimi

Blog
brand element

Infodag op 25 mei van 9u tot 12u

X