Loading Opleidingen

Voeding

Opleiding brood -en banketbakker duaal

Word bakker en leer dit knelpuntberoep al doende in Duaal Leren. Je verwerkt en bakt degen, beslagen en suikergoed om daarmee brood- en banketproducten te bereiden. Dat gaat van wit, bruin en volkorenbrood, tot meer speciale en buitenlandse soorten brood enerzijds. En van cake en gebak, koekjes en taart tot chocolade en ijs anderzijds. Als bakker verwerk je de grondstoffen en halfbereide producten tot een gevarieerd gamma aan lekkers.

Sommige bakkers zijn gespecialiseerd in een bepaald soort banket, anderen trachten het gamma zo breed mogelijk te houden. Het gebruik van streekproducten is de laatste jaren enorm toegenomen. Om tot een goed resultaat te komen en efficiënt te werken, houd je je aan een strikt werkschema. Creatieve geesten experimenteren ook wel met nieuwe recepten en technieken. Je zorgt ervoor dat je altijd voldoende grondstoffen in voorraad hebt. Meestal gebruik je mechanisch materiaal zoals een kneed- en deegmachine voor brood, een turbineermachine voor ijs en een wiel- en tempereermachine voor chocolade.

Als je in een ambachtelijke bakkerij werkt, begin je gewoonlijk heel vroeg in de ochtend. In industriële bakkerijen werk je wellicht in een ploegensysteem. Je bent voorzichtig en past de veiligheidsvoorschriften nauwgezet toe. De HACCP-regels zijn heilig voor jou.

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Jammer, op dit moment staat deze opleiding op korte termijn niet ingepland.
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?

Laat dan hier je gegevens na.

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen
hoge loonindexering opleiding belangrijk
5 knelpuntsectoren waarin jij het wil maken!

5 knelpuntsectoren waarin jij het wil maken!

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Margaux combineert studie en werk met Duaal Leren

Margaux combineert studie en werk met Duaal Leren

Blog
brand element