
Voeding
Opleiding Basis barbecue
Leer grillen met een echte barbecue chef!
Een barbecue organiseren vereist in de eerste plaats een gedegen kennis van het barbecuetoestel en uiteraard een aangepaste samenstelling van barbecuegerechten. Je maakt kennis met de verschillende soorten toestellen en leert je vuur en temperatuur onder controle houden. Je leert grillen, roosteren en marineren. We gaan aan de slag met zowel groenten, vlees, vis en desserten. Kortom, alle kneepjes van het barbecueën en de uiteenlopende mogelijkheden met verschillende toestellen.
Programma
Stap in de wereld van het culinaire barbecueën met onze dynamische en zéér praktijkgerichte cursus!
We bereiden elke les een smakelijke variëteit aan vis, vlees- en groentegerechten op de barbecue. De theorie wordt op een praktische en interactieve manier gegeven, waarbij je elke les zelf aan de rooster staat en alle gerechten proeft. Je gaat niet met honger naar huis, laat dat zeker zijn!
Lesdag 1:
Tijdens de eerste les leren we je de basisknepen van het vak. De onderliggende logica, voor- en nadelen van de verschillende toestellen, het creëren van temperatuurzones op de diverse toestellen, direct en indirect werken, cavemanstyle, low&slow, basisprincipes van kerntemperaturen,...
We passen dit toe op onze diverse bereidingen.
Lesdag 2:
In de tweede les gaan we een stap verder. We gaan dieper in op het principe van de kerntemperaturen en de impact van carry over cooking tijdens het rustproces. We bespreken de basisprincipes van koud en warm roken alsook het nut van pekelen. We maken iets geraffineerdere gerechtjes, gebruiken diverse attributen en passen de bijhorende technieken toe. Zoals een spit, rookplankjes, wok, bricknick, pizzasteen, oven voor openvuur, …
Gebruikte toestellen: klassieke barbecue, pellet, open vuur (type Ofyr) met food bump, Kamado (type Big Green Egg).
Deze opleiding bevat 2 lesdagen en wordt georganiseerd op zaterdag van 10u tot 16u.
Voor wie
Voor iedereen die de culinaire basisprincipes van het barbecueën onder de knie wil krijgen en hier (professioneel) mee aan de slag wil gaan.
Specifieke toelatingsvoorwaarden
Je bent minstens 18 jaar, enige keukenervaring is mooi meegenomen.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Na deze opleiding ontvang je een attest van lesvolging.
Materiaal en extra kosten
Alle grondstoffen en gebruik van materialen zijn inbegrepen in het cursusgeld. Syntra voorziet elke deelnemer van een bavetschort om mee te werken.
