Voeding
Opleiding Basis barbecue
Een barbecue organiseren vereist in de eerste plaats een gedegen kennis van het barbecuetoestel en uiteraard een aangepaste samenstelling van barbecuegerechten. Je leert grillen, roosteren en marineren van vis, vlees en groenten. Kortom alle kneepjes van het barbecueën en de uiteenlopende mogelijkheden met verschillende toestellen.
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Laat dan hier je gegevens na.
Programma
Avond 1
Deze cursus legt zich toe op de beginselen van het culinaire barbecueën. Tijdens de eerste les richten we onze pijlen op enkele praktische tips en tricks: beschrijving van de verschillende soorten toestellen, het verschil tussen grillen en barbecueën, soorten roosters, aankoop van uw barbecue, onderhoud van de rooster, (on)nodige accessoires, smaken op de barbecue, verschil tussen soorten houtskool… De theorie/duiding wordt op een praktische manier gegeven, elke avond sta je zelf aan de rooster en proef je alle gerechten.
gebruikte toestellen: grill, barbecue, keramische bbq, gasbarbecue en elektrische bbq
verloop van de avond:
We bereiden diverse gerechten op basis van vlees en groenten op de barbecue
- hapje bij aankomst en kennismaking
- Vervolgens gaat iedereen aan de slag om 3 hapjes te bereiden
- bereiding hoofdgerecht (varkensvlees)
- bereiding dessert (fruit)
Avond 2
Tijdens de tweede workshop volgen we hetzelfde stramien, op deze avond worden gerechten bereid op basis van vlees en vooral vis. Ook de afwerking van uw product komt ter sprake. U gaat aan de slag met alle toestellen die we ter beschikking hebben. Technieken als direct en indirect, cavemanstyle, low & slow, kerntemperaturen worden besproken en/of gedemonstreerd. Na deze twee avonden heb je de basis mee en kan het oefenen en experimenteren beginnen! Fire, food & fun!!
Voor wie
Voor iedereen die de culinaire basisprincipes van het barbecueën onder de knie wil krijgen en hier professioneel mee aan de slag wil gaan.
Specifieke toelatingsvoorwaarden
Je bent minstens 18 jaar, enige keukenervaring is mooi meegenomen.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Na deze opleiding ontvang je een attest van lesvolging.
Over het beroep
Na het volgen van de basisopleiding heb je voldoende kennis om in te stappen in de gevorderde modules zoals Oklahoma joe, big green egg, koud roken, warm roken,...