Horeca
Opleiding Frituuruitbater dagopleiding
Niets zo Belgisch als die frituur op elk dorpsplein. Wil je een eigen frituur starten of wil je werken in een frituur? Dan is de opleiding Friturist een aanrader als basisvorming, die voorbereidt op het algemeen technisch, commercieel, financieel, administratief en vooral praktisch uitoefenen van het beroep.
De theorie rond warenkennis en grondstoffen ( aardappelen , oliën en vetten , bijproducten ) wordt aangevuld met heel wat pratijklessen , die eigenlijk het belangrijkste onderdeel vormen van deze beroepsopleiding.
Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Laat dan hier je gegevens na.
Programma
- Aardappel: aankoopcriteria , aardappelvariëteiten , kwaliteitscontrole (etikettering, stockering, bekwaammethoden) oliën en vetten : soorten (oliën, geharde vetten, dierlijk, plantaardig) , temperaturen (voorbakken, afbakken) , frituurtesten , verversen bijproducten en sauzen : snacks (benamingen, assortiment, leveranciers) , sauzen (soorten, bewaren, hygiëne, verdeelsystemen) , toegelaten bereidingen (stoverij, goulash)
- Praktijk warenkennis en grondstoffen
Frieten, sauzen en bijproducten, bereidingen (stoverij, goulash, balletjes in tomatensaus) - moduleproef
- Infrastructuur & inrichting
Uitrusting: koeling & diepvries , friteuse, bain-marie, microgolfoven , bakplaat, fornuis , afwasruimte inrichting: plaatsing van de toestellen , werkvolgorde , verlichting en verluchting - kostenstructuur en basis bedrijfsvoering: ambulante handel en leurkaart , bouwvergunning & plaatsen langs openbare weg, uitbatingsvergunning, verzekeringen, sociale wetgeving , btw - reglementering : forfaits, kostprijsberekening
- commercieel beleid: frietkotcultuur en marketing
- Hygiëne en HACCP: Hygiënegids van de friturist , brandpreventie en brandveiligheid , ehbo , persoonlijke hygiëne
- moduleproef
Eindproef (2u)
Voor wie
Deze opleiding staat open voor allen die op een professionele manier aan de slag wil in een (eigen) frituur.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Op het einde van elke module is er een moduleproef.
Op het einde van de opleiding is er een eindproef.
Wie slaagt in de moduleproeven en in de afsluitende eindproef, ontvangt het erkende getuigschrift van praktijk en beroepskennis ondernemersopleiding.
Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.
Over het beroep
Deze ondernemingsopleiding wordt gesteund door de beroepsvereniging NAVEFRI.
Materiaal en extra kosten
Alle grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
Erkenningen
Deze opleiding komt niet in aanmerking voor KMO-portefeuille.