Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Friturist

Niets zo Belgisch als die frituur op elk dorpsplein. Wil je een eigen frituur starten of wil je werken in een frituur? Dan is de opleiding Friturist een aanrader als basisvorming, die voorbereidt op het algemeen technisch, commercieel, financieel, administratief en vooral praktisch uitoefenen van het beroep.

Info

Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 360,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

avond

Startdatum

12/09/2022

Prijs

€360,00

Lessenrooster Nu inschrijven

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

avond

Startdatum

09/01/2023

Prijs

€360,00

Lessenrooster Nu inschrijven

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

avond

Startdatum

24/04/2023

Prijs

€360,00

Lessenrooster Nu inschrijven

Programma

Eénjarige opleiding ( 14 sessies)
 
module grondstoffen en warenkennis 28u
  • Aardappel: aankoopcriteria , aardappelvariëteiten , kwaliteitscontrole (etikettering, stockering, bekwaammethoden) oliën en vetten : soorten (oliën, geharde vetten, dierlijk, plantaardig) , temperaturen (voorbakken, afbakken) , frituurtesten , verversen bijproducten en sauzen : snacks (benamingen, assortiment, leveranciers) , sauzen (soorten, bewaren, hygiëne, verdeelsystemen) , toegelaten bereidingen (stoverij, goulash)
  • Praktijk warenkennis en grondstoffen 
    Frieten, sauzen en bijproducten, bereidingen (stoverij, goulash, balletjes in tomatensaus)
  • moduleproef
 
Toegepaste bedrijfsvoering voor de friturist 28u
 
  • Infrastructuur & inrichting
    Uitrusting: koeling & diepvries , friteuse, bain-marie, microgolfoven , bakplaat, fornuis , afwasruimte inrichting: plaatsing van de toestellen , werkvolgorde , verlichting en verluchting
  • kostenstructuur en basis bedrijfsvoering: ambulante handel en leurkaart , bouwvergunning & plaatsen langs openbare weg, uitbatingsvergunning, verzekeringen, sociale wetgeving , btw – reglementering : forfaits, kostprijsberekening
  • commercieel beleid: frietkotcultuur en marketing 
  • Hygiëne en HACCP: Hygiënegids van de friturist , brandpreventie en brandveiligheid , ehbo , persoonlijke hygiëne
  • moduleproef

Eindproef (2u)

Voor wie

Deze opleiding staat open voor allen die op een professionele manier aan de slag wil in een (eigen) frituur.

Over het beroep

Deze ondernemingsopleiding wordt gesteund door de beroepsvereniging NAVEFRI.

Materiaal en extra kosten

Alle grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

 

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Op het einde van elke module is er een moduleproef.
Op het einde van de opleiding is er een eindproef.
Wie slaagt in de moduleproeven en in de afsluitende eindproef, ontvangt het erkende getuigschrift van praktijk en beroepskennis ondernemersopleiding.

 

Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Info

Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 360,00 (incl. BTW)

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Aalst, Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Gent

education type icon

Werkplekleren

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Aalst, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Duaal leren

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Aalst

education type icon

Avondopleiding, Dagopleiding

Beginner icon

Beginner

An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
brand element