Terug naar home
MijnSyntra
Horeca

Opleiding Friturist

Niets zo Belgisch als die frituur op elk dorpsplein. Wil je een eigen frituur openen of wil je werken in een frituur? Dan is de opleiding Friturist een aanrader als basisvorming, die voorbereidt op het algemeen technisch, commercieel, financieel, administratief en vooral praktisch uitoefenen van het beroep.

Om onze traditie te blijven bewaren én om onze kwalitatieve voorsprong te behouden, heeft de sector nood aan vakbekwame frituristen, die zich kunnen wapenen tegen de concurrentie van de fastfoodketens.

Wil je een eigen frituur openen ( in een vast pand of ambulant ) , dan biedt de opleiding 'Frituuruitbater'  je de noodzakelijke basiskennis.

In deze opleiding krijg je meer info over een frituur openen, de vergunningen, de hygiëne, de infrastructuur van een frituur, ...
De theorie rond warenkennis en grondstoffen ( aardappelen , oliën en vetten , bijproducten ) wordt aangevuld met heel wat pratijklessen , die eigenlijk het belangrijkste onderdeel vormen van deze beroepsopleiding.

Info

Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 399,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Klassikale lessen

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs

Locatie

Sint-Niklaas

Startdatum

09/01/2024

Lessenrooster

Tijdstip les

avond

Prijs

€399,00

Nu inschrijven

Locatie

Sint-Niklaas

Startdatum

15/04/2024

Lessenrooster

Tijdstip les

avond

Prijs

€399,00

Nu inschrijven

Programma

Deze avondopleiding bevat 14 sessies met volgende thema’s met volgende modules:

Module grondstoffen en warenkennis 28u

  • Aardappel: aankoopcriteria , aardappelvariëteiten , kwaliteitscontrole (etikettering, stockering, bekwaammethoden) oliën en vetten : soorten (oliën, geharde vetten, dierlijk, plantaardig) , temperaturen (voorbakken, afbakken) , frituurtesten , verversen bijproducten en sauzen : snacks (benamingen, assortiment, leveranciers) , sauzen (soorten, bewaren, hygiëne, verdeelsystemen) , toegelaten bereidingen (stoverij, goulash)

  • Praktijk warenkennis en grondstoffen 
    Frieten, sauzen en bijproducten, bereidingen (stoverij, goulash, balletjes in tomatensaus)

  • moduleproef

Toegepaste bedrijfsvoering voor de friturist 28u

  • Infrastructuur & inrichting
    Uitrusting: koeling & diepvries , friteuse, bain-marie, microgolfoven , bakplaat, fornuis , afwasruimte inrichting: plaatsing van de toestellen , werkvolgorde , verlichting en verluchting

  • kostenstructuur en basis bedrijfsvoering: ambulante handel en leurkaart , bouwvergunning & plaatsen langs openbare weg, uitbatingsvergunning, verzekeringen, sociale wetgeving , btw – reglementering : forfaits, kostprijsberekening

  • commercieel beleid: frietkotcultuur en marketing 

  • Hygiëne en HACCP: Hygiënegids van de friturist , brandpreventie en brandveiligheid , ehbo , persoonlijke hygiëne

  • moduleproef

Eindproef (2u)

Voor wie

Deze opleiding staat open voor allen die op een professionele manier aan de slag willen in een (eigen) frituur of een frituur openen.

Over het beroep

Deze ondernemingsopleiding wordt gesteund door de beroepsvereniging NAVEFRI.

Materiaal en extra kosten

Alle grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

 

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Op het einde van elke module is er een moduleproef.
Op het einde van de opleiding is er een eindproef.
Wie slaagt in de moduleproeven en in de afsluitende eindproef, ontvangt het erkende getuigschrift van praktijk en beroepskennis ondernemersopleiding.

Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Erkenningen

Deze opleiding komt niet aanmerking voor KMO-portefeuille.

Info

Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 399,00 (incl. BTW)

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

biscuit(taarten)

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Gevorderd icon

Gevorderd

Kok - restauranthouder

Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Dagopleiding, Avondopleiding, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Macarons

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

dieetijs en alternatieve ijsbereidingen

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Uitbater kleinschalig logies

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Fermenteren met groenten en kruiden

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Barista Basic

Dendermonde

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Theesommelier

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
frituur openen syntra 1
Je eigen frituur openen?

Je eigen frituur openen?

Een nieuw (bij)beroep

Blog
IE5A7273
Geboren voor de horeca: Syntraheld Arne (20) baat restaurant uit

Geboren voor de horeca: Syntraheld Arne (20) baat restaurant uit

Ondernemen

Blog
brand element