Van droom tot Krunch met Start Me Up

18 november 2025 Start Me Up

Op Dag van de Ondernemer zetten we een starter in de spotlight die zijn ondernemersdroom niet alleen liet sudderen, maar hem ook perfect op smaak bracht. Maak kennis met Gert, de bezieler achter Krunch, een bruisende koffie-, brunch- en lunchbar aan de rand van Gent. Zijn verhaal bewijst dat met een snuifje lef, een flinke dosis passie en het juiste duwtje in de rug via het Start Me Up-traject van Syntra Midden-Vlaanderen, dromen écht kunnen rijzen als versgebakken brood.

Van ingenieur tot keukenprins

Ooit studeerde hij burgerlijk ingenieur architectuur, maar de blauwdruk van zijn toekomst bleek niet op papier, wel op het bord te liggen. “Tijdens mijn studies werkte ik altijd in de horeca”, steekt Gert van wal. “Die wereld liet me niet meer los. Na mijn diploma volgde ik nog een opleiding tot kok en toen wist ik: dit is het.”

Een korte pauze in Australië die gepland was voor zes maanden, maar uitliep tot twee jaar vol zon, zee en flat whites zorgde voor de beslissende klik. “Ik leerde er hun koffie- en ontbijtcultuur kennen en dat idee bleef gewoon hangen. Dat samenkomen, dat genieten… dat wou ik ook creëren in Gent.”

"Door alles uit te schrijven en te bespreken met de Start Me Up-coaches, werd mijn verhaal veel sterker.”
Van droom tot Krunch met Start Me Up: Gert Van Der Meiren
Gert Van Der Meiren
ex-cursist SMU en zaakvoerder Krunch

Krunch: waar koffie, brunch en lunch samenkomen

Met dat idee in zijn achterhoofd werd Krunch geboren. “Een plek waar zowel mensen die in de buurt wonen, werken of studeren als toevallige passanten zich meteen thuis voelen”, gaat Gert verder. “De naam is een samentrekking van koffie, brunch en lunch. Het klinkt ook een beetje Gents, wat perfect past bij het warme karakter van de zaak. Je kan hier de hele dag terecht. Of je nu een snelle koffie wil meepikken, uitgebreid wil brunchen of gezond wil lunchen. Bij Krunch draait het allemaal om gezelligheid, smaak en verbinding.”

Start Me Up: het geheime ingrediënt

Maar een goed idee alleen vult nog geen koffiekop. “Het Start Me Up-traject van Syntra heeft me echt geholpen om van dat idee een stevig en realistisch plan te maken”, legt Gert uit. “Je gaat stap voor stap door alles wat bij ondernemen komt kijken: je leert je eigen sterktes en zwaktes kennen, onderzoekt wie je klanten zijn en denkt na over hoe je jezelf in de markt wil zetten.”

Dat traject is geen droge theorie, maar een echte reality check. “Je wordt uitgedaagd om te bedenken waarom je dit doet, hoe je naar buiten wil komen en wat je beter uitbesteedt. Door alles uit te schrijven en te bespreken met coaches, werd mijn verhaal veel sterker. Ik voelde me voorbereid, zelfzeker en vooral klaar om er echt voor te gaan.”

Van droom tot Krunch met Start Me Up

Durf springen

En dan komt dat ene moment… de deuren gaan open, de stoelen staan klaar, het hart klopt in overdrive. “De grootste uitdaging? Het gewoon doen,” zegt Gert. “Je vraagt je af: gaan mensen dit leuk vinden? Komen ze terug? Maar gelukkig klikte het meteen. Krunch begon te draaien en dat gaf mij het vertrouwen én de goesting om verder te bouwen.”

Wat hem vandaag de meest voldoening geeft, is de vrijheid van ondernemen. “Ik kan zelf beslissen, schakelen, experimenteren… Geen logge processen meer, gewoon actie. En dat maakt het elke dag boeiend. Samen met mijn fantastische team maken wij van Krunch een plek waar iedereen zich goed voelt.”

Wil jij, net als Gert, van je idee een bruisende zaak maken?

Schrijf je in voor het Start Me Up-traject van Syntra Midden-Vlaanderen en geef je ondernemersdroom de stevige fundering die hij verdient. Want de mooiste ideeën… beginnen met een goeie krunch! Ook benieuwd naar wat de horeca jou te bieden heeft? Ontdek hier al onze opleidingen. Bijkomende vragen? Stel ze gerust hier

Van droom tot Krunch met Start Me Up