Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Opleiding Slager

De slagerssector heeft nood aan goed opgeleide vakmensen. Daarom is een opleiding slager steeds een goede keus. Er is in de markt plaats voor zelfstandige ondernemers, maar ook voor bekwame medewerkers. Als jij een beroep zoekt met grote toekomstmogelijkheden, dan volg je zeker deze boeiende en praktijkgerichte opleiding slager.

Info

Gent

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 1.300,01 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Klassikale lessen

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs Erkenningen

Locatie

Gent

Startdatum

09/10/2023

Lessenrooster

Tijdstip les

overdag

Prijs

€1.300,01

Erkenningen

VDAB

Nu inschrijven

Programma

De voltijdse dagopleiding duurt 1 jaar, met gemiddeld twee dagen les per week. De andere dagen ga je aan de slag in een leerbedrijf.

 

  • Vers vlees
  • Vleesbereidingen
  • Vleesproducten
  • Warme en koude verkoopsklare gerechten
  • Fijne vleesproducten en verkoopsklare gerechten
  • Beheer, hygiëne en organisatie
  • Ondernemerschap

Leren en werken

Tijdens deze opleiding staat leren op de werkvloer centraal. Concreet betekent dit dat je elke week gemiddeld 3 dagen bij een leerbedrijf aan de slag gaat. Daar word je getraind door een mentor, een ervaren kracht in het bedrijf. De overige tijd krijg je les van ervaren docenten op een Syntra-campus voor de nodige beroepskennis.

Je neemt zelf contact op met een leerbedrijf naar keuze. Weet je niet waar te starten? Dan zoeken we graag mee naar een leuk leerbedrijf in je buurt.

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor wie op zoek is naar een korte, maar intensieve opleiding. Na je inschrijving contacteren we je binnen de 2 weken voor een kort gesprek in verband met verwachtingen en motivatie. Zo zijn we zeker dat deze formule een goede match is voor jou. Is dit niet het geval? Geen probleem, dan kan je kosteloos annuleren na het intake-gesprek.  

Materiaal en extra kosten

Iedereen die actief is in de voedingssector, moet de hygiënevoorschriften naleven.- Gedurende een praktijkles draagt iedereen de aangepaste beroepskledij. 

Informatie ivm verplichte kledij cursisten slager:
De uniforme outfit voor cursisten bestaat uit een witte slagersvest met SYNTRA Midden-Vlaanderen logo, 1 zwarte bavetschort, 1 koksbroek, een hoofddeksel en een paar witte afwasbare schoenen met stalen neus.
De outfit kan rechtstreeks worden besteld bij onze partnerleverancier. Pasmodellen zullen op campus beschikbaar zijn tijdens les 1 of 2.
De totale prijs bedraagt ongeveer € 170 en wordt bij bestelling rechtstreeks aan de leverancier betaald.

 

Informatie ivm gereedschap:
Je dient elke praktijkles te beschikken over een wetstaal, pelmes, uitbeenmes en snijwerende handschoen. Deze set kan je vrij aankopen of samenstellen met materiaal dat je al bezit.

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Info

Gent

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 1.300,01 (incl. BTW)

Partners

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Desembrood

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Chocolatier

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Dagopleiding

Beginner icon

Beginner

Friturist

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Dagopleiding

Beginner icon

Beginner

Fermenteren met groenten en kruiden

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Masterclass luxe brood -en banketproducten

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

ijsbereider

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Ambachtelijke chocoladebewerking: thema Pasen

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Masterclass patisserie: beslagen en taarten

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element