Voeding
Opleiding Fermenteren met groenten en kruiden
Fermenteren krijgt meer en meer aandacht omdat het een duurzame en natuurlijke manier is om voeding te bewaren. Deze kooktechniek werd door onze voorouders reeds jarenlang toegepast en maakt deel uit van de culinaire traditie in de hele wereld. Door fermentatie krijgt voeding een uitgesproken en unieke smaak. De gezondheidsvoordelen, die krijg je er zomaar bij. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de basisprincipes van fermenteren, de verschillende mogelijkheden van fermenteren, hoe je infecties voorkomt en een geslaagde fermentatie tot stand brengt.
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Laat dan hier je gegevens na.
Programma
2 inspirerende workshops (2x 3u) waarin volgende topics aan bod komen:
- hygiëne regels
- verschillende bereidingswijzen
- micro-organismen
- gezondheidsvoordelen bij fermenteren
- gefermenteerde ketchup
- chrain
- gefermenteerde pickles
- kimchi
- curtido
Voor wie
Horeca uitbaters en hun medewerkers: chefs, traiteurs, bartenders,... Foodies met professionele ambities zijn uiteraard ook welkom.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging.
Materiaal en extra kosten
Alle grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld, u moet enkel onderstaande meenemen:
- Vijf schroef- of beugelbokalen waarvan twee met inhoud van ongeveer 300ml en drie met een brede nek en inhoud van ongeveer 500ml.