Opleiding Fermenteren met dranken
Fermenteren krijgt meer en meer aandacht omdat het een duurzame en natuurlijke manier is om voeding te bewaren. Het fermenteren van allerlei groenten was al een tijdje trendy, maar daar vallen vanaf nu ook de dranken onder. In deze opleiding leer je onder andere dranken bereiden op basis van kombucha en waterkefir. Een gezonde alternatieven op frisdrank dus!
Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Waar en wanneer?
Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.
Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.
Programma
2 inspirerende workshops waarin volgende topics aan bod komen:
- Hygiëne en vuistregels
- Verschillende soorten gefermenteerde dranken
- Micro-organismen
- Gezondheidsvoordelen bij fermenteren
- Kombucha
- Waterkefir
- Kvass
- Gemberbier
- Shrub
- healthy cocktails & mocktails
Voor wie
Horeca uitbaters en hun medewerkers: chefs, traiteurs, bartenders. Foodies zijn uiteraard meer dan welkom.
Materiaal en extra kosten
Breng aub volgende zaken mee naar de les:
- 5 schroef- of beugelbokalen met inhoud van minstens 500ml
- Een (chef)mes
Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Na het volgen van deze opleiding ontvangt u een attest van lesvolging.