Terug naar home
MijnSyntra
Dranken

Opleiding Fermenteren met dranken

Fermenteren krijgt meer en meer aandacht omdat het een duurzame en natuurlijke manier is om voeding te bewaren. Het fermenteren van allerlei groenten was al een tijdje trendy, maar daar vallen vanaf nu ook de dranken onder. In deze opleiding leer je onder andere dranken bereiden op basis van kombucha en waterkefir. Een gezonde alternatieven op frisdrank dus!

Info

Beginner icon

Beginner

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Programma

2 inspirerende workshops waarin volgende topics aan bod komen:

  • Hygiëne en vuistregels
  • Verschillende soorten gefermenteerde dranken
  • Micro-organismen
  • Gezondheidsvoordelen bij fermenteren 
  • Kombucha
  • Waterkefir
  • Kvass
  • Gemberbier
  • Shrub
  • healthy cocktails & mocktails

Voor wie

Horeca uitbaters en hun medewerkers: chefs, traiteurs, bartenders. Foodies zijn uiteraard meer dan welkom.

Materiaal en extra kosten

Breng aub volgende zaken mee naar de les:

  • 5 schroef- of beugelbokalen met inhoud van minstens 500ml
  • Een (chef)mes

 

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na het volgen van deze opleiding ontvangt u een attest van lesvolging.

Info

Beginner icon

Beginner

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag
Hou me op de hoogte

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Sommelier

Aalst, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Klimaatverandering en wijn

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Jeneverkenner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Barista Advanced

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Verrassende Rhône wijnen

Aalst

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Drinken we binnenkort totaal andere wijn?

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Belgische wijnen

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Sterke drankenkenner

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Mocktails

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
frituur openen syntra 1
Je eigen frituur openen?

Je eigen frituur openen?

Een nieuw (bij)beroep

Blog
IE5A7273
Geboren voor de horeca: Syntraheld Arne (20) baat restaurant uit

Geboren voor de horeca: Syntraheld Arne (20) baat restaurant uit

Ondernemen

Blog
brand element