Terug naar home
MijnSyntra
Dranken

Opleiding Fermenteren met dranken

Fermenteren krijgt meer en meer aandacht omdat het een duurzame en natuurlijke manier is om voeding te bewaren. Het fermenteren van allerlei groenten was al een tijdje trendy, maar daar vallen vanaf nu ook de dranken onder. In deze opleiding leer je onder andere dranken bereiden op basis van kombucha en waterkefir. Een gezonde alternatieven op frisdrank dus!

Info

Beginner icon

Beginner

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

2 inspirerende workshops waarin volgende topics aan bod komen:

  • Hygiëne en vuistregels
  • Verschillende soorten gefermenteerde dranken
  • Micro-organismen
  • Gezondheidsvoordelen bij fermenteren 
  • Kombucha
  • Waterkefir
  • Kvass
  • Gemberbier
  • Shrub
  • healthy cocktails & mocktails

Voor wie

Horeca uitbaters en hun medewerkers: chefs, traiteurs, bartenders. Foodies zijn uiteraard meer dan welkom.

Materiaal en extra kosten

Breng aub volgende zaken mee naar de les:

  • 5 schroef- of beugelbokalen met inhoud van minstens 500ml
  • Een (chef)mes

 

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na het volgen van deze opleiding ontvangt u een attest van lesvolging.

Info

Beginner icon

Beginner

Neem deel aan onze infosessies

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

De X factor van bubbels

Aalst

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Een nieuwe visie op de oude kaas- en wijnavond

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Belgische wijnen

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Klimaatverandering en wijn

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Barista Advanced

Dendermonde

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Theesommelier

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Zytholoog

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Sommelier

Asse, Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Theesommelier voor gevorderden

Gent

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element