Voeding
Opleiding De vegeterarische keuken
Wist je dat 1,5% van de Vlamingen vegetariër is en dat 1 op 10 Vlamingen minstens 3 keer per week vegetarisch eet? Ze doen dit graag thuis, maar evengoed op restaurant. Voel je dat jouw vegetarisch aanbod of kennis van de vegetarische keuken nog wat gekruid kan worden? Dan is deze ‘Veggie voor beginners’ beslist iets voor jou!
Dankzij de doorbraak van veggie en de vele kookprogramma’s mag dat vegetarisch best wel wat meer zijn dan een salade geitenkaas of een trio van kaaskroket met slaatje.
Docente Ann Veeckman heeft een klassieke koksopleiding genoten en heeft zich daarna door bijscholing en zelfstudie gespecialiseerd in de plantaardige keuken, met bijzondere aandacht voor productkennis en wereldkeuken.
Ze is actief als cateraar en werkt als docent o.m. voor EVA vzw, specifiek voor de opleidingen naar professionelen.
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Laat dan hier je gegevens na.
Programma
Les 1: Inleiding tot vegetarisme
- Opbouw volwaardig vegetarisch menu
- Werken met de natuur en haar seizoenen
- Essentials in de vegetarische keuken
Les 2: Vleesvervangers
- Overzicht vleesvervangers
- ‘andere’ vervangers
Les 3: Noten, zaden, peulvruchten, granen
- Belang van essentiële voedingsstoffen
Les 4: Smaken, kruiden en texturen
- Smaakmakers: soja, miso, zeewier, edelgist
- Wereldwijde geuren en kleuren
Voor wie
Iedereen die professioneel aan de slag wil met vegetarisch koken
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Na het volgen van deze cursus ontvang je een attest van lesvolging.
Materiaal en extra kosten
Wat voorzie je zelf :
- keukenschort
- demi chef mes