Horeca
Opleiding Kok – Restauranthouder duaal
De horecasector, met meer dan 32 000 KMO’s en meer dan 200 000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Een eigen restaurant of cateringbedrijf is voor vele Belgen een droom. Mits een goede voorbereiding kan ook jij die droom succesvol waarmaken.
In deze opleiding leer je:
Voedingsmiddelen binnen de keuken bestellen en ontvangen
De noodzakelijke voorbereidingen doen
Koude en warme maaltijden bereiden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens de technische fiche
De gerechten afwerken
De kwaliteit controleren
De gasten ontvangen
Gerechten en dranken voorstellen
Bestellingen opnemen en doorgeven aan het bar- of keukenpersoneel
Dranken en/of gerechten serveren en ze eventueel aan tafel afwerken
Afrekenen
…
De leerling moet zijn/haar opleidingstraject vervullen binnen de 2 verschillende contexten, namelijk zaal én keuken.
Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Programma
Als jongere draai je 4 dagen per week mee bij een bedrijf of op een leerwerkplek waar je de knepen van het vak leert. Daarnaast ga je 1 dag per week naar een Syntra-campus waar je de theorie onder de knie krijgt.
Net als een echte werknemer ontvang ook jij een vergoeding voor je inspanning! Een toffe bonus, vind je niet?
8 voordelen van duaal leren
Doen is het nieuwe leren!
1. Je voldoet aan de leerplicht
2. Je kan je diploma secundair onderwijs behalen
3. Je doet werkervaring op
4. Instappen kan tot 15 januari (met uitzondering van het 7de jaar of het specialisatiejaar)
5. Je blijft fiscaal ten laste van je ouders met behoud van kindergeld
6. Je verdient een eigen cent: tussen €500 en €700 per maand
7. Jouw diploma en werkervaring zijn sterke troeven om een vaste job te vinden
8. Of je wordt je eigen baas en start als zelfstandige op
Heb je interesse in deze opleiding en wil je hiervoor inschrijven, volg dan eerst onze digitale infosessie. Na de infosessie word je gecontacteerd door een competentiecoach, die met jou een intakegesprek zal inplannen. Op basis van jouw gesprek met de competentiecoach word je in de juiste graad ingeschreven.
- Keukenmedewerker duaal 2de graad
- Hulpkelner duaal 2de graad
- Restaurant en keuken duaal 3de graad
- Kok duaal specialisatiejaar
Voor wie
Jongeren tussen 15 en 25 jaar.
Ben je 15 jaar? Dan moet je twee jaar secundair onderwijs gevolgd hebben.