Horeca
Opleiding dieetijs en alternatieve ijsbereidingen
Vegan ijs bereiden mét behoud van smaak, aroma en textuur is een uitdaging!
Dat geldt voor alle alternatieve ijsbereidingen. Daarvoor bestaat een groot doelpubliek dat momenteel in de (ijs)kou blijft staan.
Onze ervaren docent neemt je bij de hand en toont hoe je op een kwalitatieve manier dieetijs en alternatieve ijsbereidingen bereidt en presenteert.
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Laat dan hier je gegevens na.
Programma
Deze avondopleiding van 20 lesuren duurt 5 weken met telkens 1 lesavond per week.
Doel van het programma:
De cursist kan zelfstandig dieetijs en alternatieve ijsbereidingen, waaronder bv. vegan ijs, light ijs en yoghurtijs bereiden, verpakken en bewaren, rekening houdend met kostprijs, winstmarge en duurzaamheid.
Praktijk dieetijs en alternatieve ijsbereidingen:
- Suikervrij ijs
- Lactosevrij ijs
- Glutenvrij ijs
- Lightijs
- Vegan ijs
- Yoghurtijs
- ...
Voor wie
Iedereen (18+) die zich professioneel wil verdiepen in de alternatieve ijsbereidingen.
Specifieke toelatingsvoorwaarden
18+
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Wie slaagt voor deze module ontvangt een module attest 'dieetijs en alternatieve ijsbereidingen'.
Dit attest is officieel erkend door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).
Materiaal en extra kosten
Het inschrijvingsgeld is inclusief grondstoffen, cursusmateriaal en een SYNTRA bavetschort.
Je krijgt altijd een kleine hoeveelheid van de gemaakte producten mee naar huis of om aan het einde van de les meteen op te smullen.
Daarnaast krijg je de kans om ook een grotere hoeveelheid mee te nemen tegen betaling.