Dranken
Opleiding Zytholoog ( bierkenner )
De zytholoog (afkomstig van het Griekse woord ‘zythos’ = bier) is naar analogie met de Sommelier in de wijnbranche, de bierkenner bij uitstek.
Een andere naam voor zytholoog is bieroloog of bierkenner.
Binnen de opleiding zytholoog wordt naast een basiskennis bier diep ingegaan op het professioneel bierproeven
(a.d.h.v. degustatiefiches e.d.m.) en wordt een grondige kennis verworven in de combinatie bier en gastronomie.
Na de opleiding ben je een gedegen bierdeskundige die de rol van biersommelier kan vervullen.
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Laat dan hier je gegevens na.
Programma
1ste jaar = bierkenner (92 lesuren)
- bier leren proeven (24u)
Bier en zijn grondstoffen 20 lesuren) - Brouwproces en gisting (24 lesuren)
Biersommeliertechnieken (24 lesuren)
2de jaar = zytholoog (92 lesuren)
- bierwetgeving en marketing (24 lesuren)
- bier en gastronomie (40 lesuren
- bierstijlen (28 lesuren)
- Eindproef Zytholoog
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Wie slaagt voor alle modules ontvangt een getuigschrift. Combineer deze opleiding met Start Me Up en maak van je getuigschrift een diploma. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.
Droom je van een toekomst als ondernemer of wil je je vaardigheden als ondernemende werknemer bijschaven? In ons ondernemersprogramma ondersteunen ervaren beroepsexperten én onze eigen gecertificeerde ondernemerscoach jou in het concretiseren van jouw professionele dromen.
- Praktische toepassingen en haalbaarheidsstudie
- Flexibel leerpad via een mix van leervormen
- In groep leren en individuele coaching
Maak je keuze uit een van onze verschillende opleidingsformules om het traject te kiezen dat het best bij jouw situatie past.
Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor vrijstellingen bezorg je ons tijdig het ingevulde vrijstellingsformulier met de nodige bewijsstukken. Neem contact met ons op voor verdere informatie.
Materiaal en extra kosten
Het inschrijvingsgeld is inclusief één set degustatieglazen en de te degusteren bieren.
Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.