Terug naar home
MijnSyntra
Dranken

Opleiding Zytholoog

De zytholoog (afkomstig van het Griekse woord 'zythos' = bier) is naar analogie met de Sommelier in de wijnbranche, de bierkenner bij uitstek. Een andere naam voor zytholoog is bieroloog of bierkenner. Binnen de opleiding zytholoog wordt naast een basiskennis bier diep ingegaan op het professioneel bierproeven (a.d.h.v. degustatiefiches e.d.m.) en wordt een grondige kennis verworven in de combinatie bier en gastronomie. Na de opleiding ben je een gedegen bierdeskundige die de rol van biersommelier kan vervullen.

Info

Beginner icon

Beginner

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

1ste jaar = bierkenner (92 lesuren)

  • bier leren proeven (24u)
    Bier en zijn grondstoffen 20 lesuren)
  • Brouwproces en gisting (24 lesuren)
    Biersommeliertechnieken (24 lesuren)

2de jaar = zytholoog (92 lesuren)

  • bierwetgeving en marketing (24 lesuren)
  • bier en gastronomie (40 lesuren
  • bierstijlen (28 lesuren)
  • Eindproef Zytholoog

 

 

Materiaal en extra kosten

Het inschrijvingsgeld is inclusief één set degustatieglazen en de te degusteren bieren.

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost. 

 

 

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen. 

 


 

Info

Beginner icon

Beginner

Neem deel aan onze infosessies

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Starten met wijn

Aalst, Asse, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Mocktails

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

De X factor van bubbels

Aalst

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Fermenteren met dranken

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Theesommelier

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Barista Basic

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Sommelier

Asse, Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Barista Advanced

Dendermonde

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Drinken we binnenkort totaal andere wijn?

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element