Dranken
Opleiding Bierkenner – Zytholoog
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Laat dan hier je gegevens na.
Programma
Eerste jaar Bierkenner
- Bier Leren Proeven
Je krijgt een basis aan degustatietechnieken en leert de basissmaken van bier kennen en herkennen.
- Bier en zijn Grondstoffen
De grondstoffen van bier worden toegelicht, met een focus op hun kenmerken, gebruik en verwerking.
- Brouwproces en Gisting
Het volledige brouwproces wordt nauwgezet toegelicht. De cursist krijgt een uitgebreide kennis van de werking van een brouwerij.
- Biersommeliertechnieken
Je leert de technieken om bier op een professionele manier te waarderen, en deze vervolgens met kennis en kunde aan te bieden aan de klant.
De lessen gaan door op woensdagavond.
Potentieel vervolgjaar Zytholoog:
- Bierwetgeving en Marketing
Na het volgen van deze module geraakt de cursist vertrouwd met de biermarkt, kent hij de regels en imagebuildingwaarde van etikettering, weet hij welke verplichtingen er moeten nagekomen worden in het kader van de accijnswetgeving en kan hij de eigen producten op een kostenverantwoorde wijze in de markt zetten.
- Bier en Gastronomie
Je maakt kennis met bier in de culinaire wereld. Na deze module ken je de combinatieregels en mogelijkheden om een harmonieuze combinatie van bier en de gastronomische keuken.
- Bierstijlen
Van Lambiek tot Trappist maakt de cursist kennis met de bierstijlen en hun geschiedenis, kenmerken en profiel.
- Project Zytholoog
Cursisten werken aan de samenstelling van een portfolio die hen moet sterken bij de eerste stappen als ondernemer. Na een inleidende les wordt er zowel klassikaal als individueel gewerkt. Onder begeleiding van een coach komt de portfolio tot stand en leert de cursist, stap voor stap alle nodige zaken om zichzelf als ondernemende zytholoog te promoten bij potentiele klanten of werkgevers.
De toelichting van de portfolio wordt volledig geïntegreerd in de eindproef.
Voor wie
Iedereen met professionele ambities als bierkenner of zytholoog.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Wie slaagt voor alle modules ontvangt een getuigschrift. Combineer deze opleiding met Start Me Up en maak van je getuigschrift een diploma. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.
Droom je van een toekomst als ondernemer of wil je je vaardigheden als ondernemende werknemer bijschaven? In ons ondernemersprogramma ondersteunen ervaren beroepsexperten én onze eigen gecertificeerde ondernemerscoach jou in het concretiseren van jouw professionele dromen.
- Praktische toepassingen en haalbaarheidsstudie
- Flexibel leerpad via een mix van leervormen
- In groep leren en individuele coaching
Maak je keuze uit een van onze verschillende opleidingsformules om het traject te kiezen dat het best bij jouw situatie past.
Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor vrijstellingen bezorg je ons tijdig het ingevulde vrijstellingsformulier met de nodige bewijsstukken. Neem contact met ons op voor verdere informatie.
Materiaal en extra kosten
Het inschrijvingsgeld is inclusief één set degustatieglazen en de te degusteren bieren.
Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.