Terug naar home
MijnSyntra
Dranken

Theesommelier

 

Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur.

De Japanners maken er een uitgebreide spirituele ceremonie van, terwijl de Russen zich rond de sampwar scharen om er gezellig bij te praten. De Britse lady's zweren bij hun afternoon-tea, in tegenstelling tot Marokko waar thee schenken een mannenzaak is.

India is dan 's werelds grootste theeleverancier, maar het is in China dat 2727 voor Christus de eerste theeblaadjes in het kokende water van keizer Shen Nun vielen en 'thee' ontstond. Ann Vansteenkiste, docente, ondernam deze reis al letterlijk en wil graag haar opgedane kennis overbrengen.

De docente is de bekende theesommelier Ann Vansteenkiste, zij is:
• Herborist en aromatherapeut
• Theemeester en theesommelier
• Auteur van het boek 'De Stille Kracht van Thee' en 'zelfgeplukt' 
• Auteur van theekaarten in o.a. Oud Sluis, Manoir Stuyvenberg, Bistro R, Hof Van Cleve, ...  

Info

Beginner icon

Beginner

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

Les 1

De basis China

  • Aroma’s, geuren en smaken:  Hoe proef je thee?
  • Wat is thee?
  • De geschiedenis en de soorten thee met hun productieproces.
  • Proeverij van witte en groene Chinese thee.

Les 2

De basis China

  • De gradaties, bladklassen, kwaliteit en flush van de thee met vergelijkende studie.
  • Proeverij van Oolong en zwarte thee.

Les 3

De basis China

  • Het verhaal van Pu Erh .
  • Proeverij van Pu Erh.
  • Het verhaal van water.
  • De gezondheid en medicinale eigenschappen van thee.

Les 4

Blends

  • Chinese proeverij van verschillende Chinese theesoorten met herkennen van conventionele thee tov biologische thee

Les 5

Aroma’s

  • Blends  en gearomatiseerde thee .
  • Begeleide workshop tot het maken van eigen blend en aromatiseren van thee .

Les 6

Ceremonies

  • De theeceremonies.
  • Ondergaan van een Chinese theeceremonie met meditatiemoment.

 

Voor wie

Voor iedereen die zijn kennis en kunde over thee wil verrijken.

Over het beroep

Na het volgen van deze opleiding kan je instappen in de vervolgopleiding theesommelier voor gevorderden.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na het volgen van deze opleiding ontvang je een attest van lesvolging en kan je instappen in de vervolgopleiding theesommelier voor gevorderden.

Info

Beginner icon

Beginner

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen
education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Asse, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Aalst, Asse, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Aalst

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
brand element