Dranken
Opleiding Theesommelier
Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur.
De Japanners maken er een uitgebreide spirituele ceremonie van, terwijl de Russen zich rond de sampwar scharen om er gezellig bij te praten. De Britse lady’s zweren bij hun afternoon-tea, in tegenstelling tot Marokko waar thee schenken een mannenzaak is.
India is dan ‘s werelds grootste theeleverancier, maar het is in China dat 2727 voor Christus de eerste theeblaadjes in het kokende water van keizer Shen Nun vielen en ‘thee’ ontstond. Ann Vansteenkiste, docente, ondernam deze reis al letterlijk en wil graag haar opgedane kennis overbrengen.
De docente is de bekende theesommelier Ann Vansteenkiste, zij is:
• Herborist en aromatherapeut
• Theemeester en theesommelier
• Auteur van het boek ‘De Stille Kracht van Thee’ en ‘zelfgeplukt’
• Auteur van theekaarten in o.a. Oud Sluis, Manoir Stuyvenberg, Bistro R, Hof Van Cleve, …
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Laat dan hier je gegevens na.
Programma
Les 1 |
De basis China |
|
Les 2 |
De basis China |
|
Les 3 |
De basis China |
|
Les 4 |
Blends |
|
Les 5 |
Aroma’s |
|
Les 6 |
Ceremonies |
|
Voor wie
Voor iedereen die zijn kennis en kunde over thee wil verrijken en hiermee professioneel aan de slag wil.
Zeer interessante bijscholing voor o.a. restauranthouders, barista, kelners, sommeliers.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Na het volgen van deze opleiding ontvang je een attest van lesvolging en kan je instappen in de vervolgopleiding theesommelier voor gevorderden.
Over het beroep
Na het volgen van deze opleiding kan je instappen in de vervolgopleiding theesommelier voor gevorderden.
Materiaal en extra kosten
Het inschrijvingsgeld is inclusief alle materialen en grondstoffen.