Terug naar home
MijnSyntra
Dranken

Opleiding Jeneverkenner

Jaarlijks organiseert de Vlaamse Wijnacademie een jenevercursus in samenwerking met EROV en de Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs. In vijf lessen kom je alles te weten over jenever. De vijfde les is een theoretische proef waar je vrijblijvend kan aan deelnemen. De lessen vinden deels plaats in campus Gent en deels in diverse stokerijen (stokerij Van Damme, Filliers, Bruggeman, stokerij Braeckman)

Info

Beginner icon

Beginner

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

  • Les 1: Geschiedenis van de jenever
    Stokerij Van Damme, Issegem 2, 9860 Balegem
  • Les 2: Productieproces van jenever
    Graanstokerij Filliers, Leernesteenweg 3, 9800 Deinze
  • Les 3: Degustatietechnieken
    SYNTRA Midden-Vlaanderen campus Gent, Autoweg Zuid 3, 9051 Afsnee
  • Les 4: Consumptie en jenevercocktails
    Bruggeman, Wiedauwkaai 56, 9000 Gent
  • Les 5: Theoretische proef (vrijblijvend)
    Braeckman Graanstokerij, Berchemweg 61, 9700 Oudenaarde

Voor wie

Medewerkers uit de horeca- en dranksector.

Specifieke toelatingsvoorwaarden

De cursus kan gevolgd worden door iedereen vanaf 18 jaar die geïnteresseerd is in jenever.

Info

Beginner icon

Beginner

Neem deel aan onze infosessies

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Theesommelier

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Sommelier

Asse, Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Barista Advanced

Dendermonde

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

De X factor van bubbels

Aalst

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Drinken we binnenkort totaal andere wijn?

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Een nieuwe visie op de oude kaas- en wijnavond

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Fermenteren met dranken

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Mocktails

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Klimaatverandering en wijn

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element