Terug naar home
MijnSyntra
Dranken

Opleiding Theesommelier voor gevorderden

Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt een hele cultuur.

De Japanners maken er een uitgebreide spirituele ceremonie van, terwijl de Russen zich rond de sampwar scharen om er gezellig bij te praten. De Britse lady's zweren bij hun afternoon-tea, in tegenstelling tot Marokko waar thee schenken een mannenzaak is. India is 's werelds grootste theeleverancier.

Ann Vansteenkiste, docente, ondernam deze reis al letterlijk en wil graag haar opgedane kennis overbrengen in deze opleiding voor gevorderden waar vooral gefocust wordt op thee uit India, Sri Lanka, Japan en Taiwan.

De docente is de bekende theesommelier Ann Vansteenkiste, zij is:
• Herborist en aromatherapeut
• Theemeester en theesommelier
• Auteur van het boek 'De Stille Kracht van Thee' en het boek 'zelfgeplukt'
• Auteur van theekaarten in o.a. Oud Sluis, Manoir Stuyvenberg, Bistro R, Hof Van Cleve, ... 

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

Deze avondopleiding van 6 lesweken behandelt onderstaande thema’s.

 

Les 1 India en Sri Lanka

•Thee uit India en Sri Lanka met proeverij.

 

Les 2 Japan en Taiwan

•Thee uit Japan en Taiwan met proeverij.

 

Les 3 kruideninfusies

•Wat zijn kruideninfusies?

•Warme bereidingen en ice-tea.

•Courante monografieën met proeverij.

 

Les 4 kruideninfusies

•Wat zijn kruideninfusies.

•Samengestelde kruideninfusies met proeverij.

•Begeleidende workshop om zelf mélanges te maken met proeverij.

 

Les 5 tea pairing

•De basisbeginselen.

•Thee afstemmen op hapjes.

 

Les 6 tea pairing workshop met chef:

•Bereidingen met thee.

•Uitgewerkt menu/hapjes met bijpassende thee.

 

Optie: Mogelijkheid tot het meemaken van een Japanse theeceremonie. Dit is op andere locatie en in afspraak met de studenten en wordt ter plekke door de studenten betaald

Voor wie

Iedereen die de basisopleiding theesommelier gevolgd heeft en zich verder wil verdiepen.

Over het beroep

Na deze opleiding heb je een gedegen kennis van thee uit diverse landen.

Materiaal en extra kosten

Alle materialen en grondstoffen zijn inbegrepen in het cursusgeld.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na de lessenreeks krijgt je een attest van lesvolging.

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Mocktails

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Theesommelier

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

De X factor van bubbels

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Fermenteren met dranken

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Een nieuwe visie op de oude kaas- en wijnavond

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Barista Basic

Dendermonde

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Zytholoog

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Barista Advanced

Dendermonde

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Klimaatverandering en wijn

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element