Terug naar home
MijnSyntra
Horeca

Opleiding Horeca booster

Deze tweedaagse opleiding zal je helemaal klaarstomen om in de zaal of keuken te staan. Dit is géén klassieke opleiding, maar echt een praktische booster die jouw skills naar het nodige niveau zal brengen. Klaar om de horeca-uitdaging aan te gaan?

Je hebt de keuze tussen zaal en keuken. 

Info

Beginner icon

Beginner

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Programma

Deze 2-daagse dagopleiding (16u) bevat 2 lesdagen met een tussentijdse stage.

Lessen gaan door van 9u tot 16.30u bij een lokale horecazaak te centrum Gent.

 

Algemene doelstelling:

  • Algemene introductie over de werking van de horeca

  • Basistechnieken organisatie & klantgericht werken

  • Praktijkoefeningen en cases uit het werkveld

  • Nuttige tips & tricks van experten uit het vak

  • Een getuigschrift dat je verder helpt in de sector

 

Dag 1:

Basiskennis zaal -of keuken

Praktijkgerichte zaal -of keukentechnieken

  • Snijtechnieken

  • Borden dresseren

  • kleine gerechten bereiden

  • borden dragen

  • Tafel dekken en afruimen

  • wijn schenken

  • Koffie serveren

 

Dag 2: terugkomdag

Voormiddag:testen en/of herhalen van de aangeleerde competenties

Namiddag: Alle belangrijke sectorspecifieke info die je nodig hebt alvorens aan de slag te gaan in de horecasector + uitreiking certificaat

 

Elke dag wordt er een kleine lunch voorzien door de cursisten van keukenteam. Jullie kunnen dan kort samen tafelen om opgedane kennis uit te wisselen.

 

In tussentijd blijf je leren!

Tussen deze 2 lesdagen zitten er 2 weken waarin je wordt aangemoedigd om stage te lopen bij een horecazaak in jou buurt. Je gaat daar verder bouwen op de basis die je bij ons hebt meegekregen. Je wordt hierin begeleid en ondersteund door onze competentiecoaches.

 

 

Leren en werken

 In tussentijd blijf je leren!

Tussen de 2 lesdagen zitten er 2 weken waarin je wordt aangemoedigd om stage te lopen bij een horecazaak in jou buurt. Je gaat daar verder bouwen op de basis die je bij ons hebt meegekregen. Je wordt hierin begeleid en ondersteund door onze competentiecoach. 

 

Voor wie

Deze korte praktijkgerichte opleiding helpt je in je eerste stappen in de Horeca en is specifiek gericht op alle meerderjarigen die een job in de Horeca ambiëren of aan de hand van deze opleiding willen testen of het wel iets voor hen is.

Specifieke toelatingsvoorwaarden

Minstens 18 jaar

Over het beroep

Het beroep kelner

Een kelner is het eerste aanspreekpunt voor de gasten en is onmisbaar voor, tijdens en na de service. Hij/zij:

  • doet de voorbereidingen in de zaal: dekt de tafels, zet de mandjes met brood klaar, blinkt de glazen en bestekken op, … ;
  • ontvangt de gasten, wijst hen een tafel toe en brengt de menukaart;
  • adviseert de gasten bij hun keuze, neemt de bestelling op en geeft die door aan de keuken;
  • serveert de gerechten en dranken aan tafel;
  • maakt de rekening en rekent af.

Als kelner ben jij hét gezicht van de zaak, daarom zie je er steeds verzorgd uit en leg je vlot contact met je gasten. Voor de service zorg jij ervoor dat de zaak klaar staat om de gasten te ontvangen. Tijdens de service neem je de bestellingen op en adviseer je de gasten. Dat topdessertje met ambachtelijk ijs? Jij krijgt het verkocht bij alle liefhebbers. Ook communiceer je vlot met de keuken en de bar.

 

Het beroep (hulp)kok

Een (hulp)kok is de rechterhand van de chef-kok. Hij/zij:

  • gaat graag creatief aan de slag met ingrediënten in de keuken;
  • staat in voor het voorbereidende werk (mise en place) voor een service;
  • maakt gerechten en maaltijden klaar volgens de juiste culinaire technieken;
  • werkt de gerechten af, dresseert deze mooi op het bord en controleert de kwaliteit;
  • organiseert het werk in de keuken en geeft instructies aan de keukenmedewerker(s). 

Een (hulp)kok bereidt gerechten volgens de juiste kooktechnieken en werkt meestal onder de verantwoordelijkheid van een kok. Je zorgt mee voor een goede mise en place (voorbereiding) of controleert die van de keukenmedewerkers. Je staat mee in voor een goede werkorganisatie van de keuken en zorgt voor een gepaste communicatie met keukenpersoneel, zaalmedewerkers, gasten en leveranciers. Een (hulpkok) volgt ook de stock en bestellingen op.  Essentieel zijn jouw kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen.

Materiaal en extra kosten

Je hoeft zelf geen materiaal te voorzien voor deze opleiding. Je dient enkel je glimlach mee te nemen!
Wij voorzien alle nodige grondstoffen en materialen. Deze zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Aan het einde krijg je van ons een certificaat van deelname

Info

Beginner icon

Beginner

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag
Hou me op de hoogte

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Traiteur-banketaannemer

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Theesommelier voor gevorderden

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Uitbater kleinschalig logies

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

dieetijs en alternatieve ijsbereidingen

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Friturist

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Dagopleiding

Beginner icon

Beginner

Barista Basic

Dendermonde

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Theesommelier

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Barista Advanced

Dendermonde

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Fermenteren met groenten en kruiden

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element