Bezig met het laden van Opleidingen

Data & software development

Opleiding Low code developer

Wat doet een low code developer?

Low code is een nieuwe manier van software development die het mogelijk maakt om op een eenvoudige manier applicaties te ontwikkelen. Het klassiek development process (full code) is vaak maatwerk en vergt heel wat ontwikkeltijd. Om sneller op de bal te kunnen spelen in functie van digital transformation kan low code in bepaalde gevallen een antwoord bieden. Dankzij de visuele bouwblokken (drag and drop interface) van de low code platforms wordt het proces versneld en kan er op relatief korte termijn een applicatie ontwikkeld worden.

Als low code developer start alles met het ontwerpen van de gewenste applicatie. Hierbij hou je rekening met verschillende onderdelen zoals data, processtromen, user interface en user experience. Doordat je zelf weinig tot geen code moet schrijven kan je aan de slag met verschillende low code development platforms zoals Microsoft PowerApps, OutSystems, Mendix en Salesforce Lightning. Verschillende van deze low code tools beschikken ook over pre built templates en zijn daardoor eenvoudig in gebruik.

Net zoals bij het klassiek development process staat een low code developer ook in voor het testen, onderhouden en optimaliseren van de applicatie. Ontwikkelen doe je natuurlijk niet alleen, als low code developer werk je nauw samen met andere teamleden uit het software development team zoals businessanalisten, designers en testers.

Wat leer je in de low code development opleiding?

Tijdens de opleiding low code developer leer je alles wat je moet weten rondom databanken, business analyse, projectmanagement en leer je met een low code platform (Mendix) werken. De opleiding low code developer richt zich niet enkel tot de technische kant, maar gaat ook in op de soft en business skills die het bedrijfsleven vraagt.

Info

Prijs vanaf 0,00 (Incl. BTW)

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar. Vermoedelijk zal deze op de planning komen in het najaar van 2024. Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?

Laat dan hier je gegevens na.

low-code developer syntra

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Zes tips om professionele foto’s te nemen

Zes tips om professionele foto’s te nemen

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Jens volgde de opleiding full stack developer en werkt nu bij FOD Financiën

Jens volgde de opleiding full stack developer en werkt nu bij FOD Financiën

Blog
brand element