Bezig met het laden van Opleidingen

Dranken

Opleiding Barista Basic

Koffie is in, doet denken aan gezelligheid en het ‘zwarte goud’ krijgt altijd maar meer aandacht. Ook het begrip ‘Barista’ raakt meer en meer ingeburgerd. Als je professioneel met koffie bezig bent of dit in de toekomst wil doen, is deze cursus een echte aanrader. Je krijgt een boeiende uitleg over het ganse koffieproces, vanaf de plantage tot en met het hoogtepunt: het zetten van een heerlijk ruikend kopje koffie (‘Bean to cup’).

Drie componenten zijn daarbij belangrijk: de groene boon, het koffiebranden en de barista. In deze cursus focussen we vooral op barista technieken. Je leert over de koffiegeschiedenis en de oorsprong van koffiebonen, het bewerkingsproces, verschillende variëteiten, koffiebranden en verschillende smaakverschillen aan de hand van vele koffies die je leert ‘cuppen’ of proeven en analyseren.

In deze praktijkgerichte cursus leer je voornamelijk de verschillende technieken om een goede koffie te maken. Je leert hoe de espressomachine te gebruiken en de koffiemolen correct afstellen. Hoe maak je een perfecte cappuccino? Wat is Latte Art?

De opleiding wordt hoofdzakelijk op externe locatie in een professionele koffie campus gegeven, waardoor je veelvuldig in contact komt met mensen uit de koffiebranche en heel veel inzicht krijgt in wat belangrijk is in de koffiewereld.

Info

Dendermonde

Prijs vanaf 524,99 (Incl. BTW)

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Dendermonde
10/10/2024 Lessenrooster
avond €524.99

Nu inschrijven

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Leerbedrijf Slagerij Serry over duaal leren: "Onze stiel maakt een goede beurt"

Leerbedrijf Slagerij Serry over duaal leren: "Onze stiel maakt een goede beurt"

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Wijnopleidingen bij Syntra Midden-Vlaanderen: "Het neusje van de zalm"

Wijnopleidingen bij Syntra Midden-Vlaanderen: "Het neusje van de zalm"

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Vijf vragen aan docenten friturist Sam en Dimi

Vijf vragen aan docenten friturist Sam en Dimi

Blog
brand element