Terug naar home
MijnSyntra
Dranken

Barista Advanced

Koffie is in, doet denken aan gezelligheid en het 'zwarte goud' krijgt altijd maar meer aandacht. Ook het begrip 'Barista' raakt meer en meer ingeburgerd. Als je professioneel met koffie bezig bent of dit in de toekomst wil doen, is deze cursus een echte aanrader. Het is het vervolg op de cursus barista basic.

We gaan in deze cursus dieper in op het verhaal van 'Bean to cup'. Het effect van de verschillende koffievariëteiten en een verschillend brandprofiel geven een andere smaaksensatie. We analyseren deze aan de hand van verschillende koffiebereidingen. Wat is het beste recept voor een optimale koffie-water ratio?

In deze praktijkgerichte cursus ga je nog dieper in op brand - en espressotechniek. We verfijnen onze 'latte art' techniek. Je leert hoe de espressomachine en de koffiemolen correct afstellen en onderhouden.

De opleiding wordt hoofdzakelijk op externe locatie in een professionele koffie campus gegeven, waardoor je veelvuldig in contact komt met mensen uit de koffiebranche en heel veel inzicht krijgt in wat belangrijk is in de koffiewereld.

Info

Dendermonde

Gevorderd icon

Gevorderd

Prijs vanaf 399,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Locatie

Dendermonde

Tijdstip les

avond

Startdatum

06/10/2022

Prijs

€399,00

Lessenrooster Nu inschrijven

Programma

De avondopleiding duurt 1 maand (4 sessies van 3 uur) a ratio van 25% theorie en 75% praktijk.

 

Koffie branden

  • Samen verschillende brandprofielen testen en evalueren door te proeven
  • Cuppen beter leren beheersen en smaakanalyses uitvoeren d.m.v. ‘het Flavor wheel’ en ‘Le Nez du Cafe’

Espresso technieken

  • De molen afstellen
  • Onder- en overextractie leren begrijpen en wat te doen om dit te vermijden

Algemene Barista kennis vergroten

  • Het belang van water
  • De verschillende types machines en molens bekijken
  • Onderhoud en mogelijke zelf op te lossen problemen herkennen

Latte Art

  • Verfijnen van de basis technieken Latte Art
  • Nieuwe tekeningen leren maken en de techniek beter beheersen

Voor wie

Deze opleiding staat open voor iedereen die koffiekenner en/of barista willen worden

  • Je bent minimum 18 jaar.
  • Je volgde eerder onze opleiding ‘barista basic’ of je kunt relevante ervaring aantonen.

 

Materiaal en extra kosten

  • In het cursusgeld is alles inbegrepen zoals grondstoffen en syllabi.
  • Er worden max. 10 cursisten toegelaten om een optimale opleidingskwaliteit te garanderen.

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na afloop van deze cursus ontvang je een attest van lesvolging.

Info

Dendermonde

Gevorderd icon

Gevorderd

Prijs vanaf 399,00 (incl. BTW)

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Asse, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Gent

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Aalst, Asse, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
brand element