Dranken
Opleiding Barista Advanced
Koffie is in, doet denken aan gezelligheid en het ‘zwarte goud’ krijgt altijd maar meer aandacht. Ook het begrip ‘Barista’ raakt meer en meer ingeburgerd. Als je professioneel met koffie bezig bent of dit in de toekomst wil doen, is deze cursus een echte aanrader. Het is het vervolg op de cursus barista basic.
We gaan in deze cursus dieper in op het verhaal van ‘Bean to cup’. Het effect van de verschillende koffievariëteiten en een verschillend brandprofiel geven een andere smaaksensatie. We analyseren deze aan de hand van verschillende koffiebereidingen. Wat is het beste recept voor een optimale koffie-water ratio?
In deze praktijkgerichte cursus ga je nog dieper in op brand – en espressotechniek. We verfijnen onze ‘latte art’ techniek. Je leert hoe de espressomachine en de koffiemolen correct afstellen en onderhouden.
De opleiding wordt hoofdzakelijk op externe locatie in een professionele koffie campus gegeven, waardoor je veelvuldig in contact komt met mensen uit de koffiebranche en heel veel inzicht krijgt in wat belangrijk is in de koffiewereld.
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Laat dan hier je gegevens na.
Programma
De avondopleiding duurt 1 maand (4 sessies van 3 uur) a ratio van 25% theorie en 75% praktijk.
Koffie branden
- Samen verschillende brandprofielen testen en evalueren door te proeven
- Cuppen beter leren beheersen en smaakanalyses uitvoeren d.m.v. 'het Flavor wheel' en 'Le Nez du Café'
Espresso technieken
- De molen afstellen
- Onder- en overextractie leren begrijpen en wat te doen om dit te vermijden
Algemene Barista kennis vergroten
- Het belang van water
- De verschillende types machines en molens bekijken
- Onderhoud en mogelijke zelf op te lossen problemen herkennen
Latte Art
- Verfijnen van de basis technieken Latte Art
- Nieuwe tekeningen leren maken en de techniek beter beheersen
Voor wie
Deze opleiding staat open voor iedereen die koffiekenner en/of barista willen worden
- Je bent minimum 18 jaar.
- Je volgde eerder onze opleiding 'barista basic' of je kunt relevante ervaring aantonen.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Na afloop van deze cursus ontvang je een attest van lesvolging.
Materiaal en extra kosten
- In het cursusgeld is alles inbegrepen zoals grondstoffen en syllabi.
- Er worden max. 12 cursisten toegelaten om een optimale opleidingskwaliteit te garanderen.
Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.