Terug naar home
MijnSyntra
Dranken

Opleiding Barista Advanced

Koffie is in, doet denken aan gezelligheid en het 'zwarte goud' krijgt altijd maar meer aandacht. Ook het begrip 'Barista' raakt meer en meer ingeburgerd. Als je professioneel met koffie bezig bent of dit in de toekomst wil doen, is deze cursus een echte aanrader. Het is het vervolg op de cursus barista basic.

We gaan in deze cursus dieper in op het verhaal van 'Bean to cup'. Het effect van de verschillende koffievariëteiten en een verschillend brandprofiel geven een andere smaaksensatie. We analyseren deze aan de hand van verschillende koffiebereidingen. Wat is het beste recept voor een optimale koffie-water ratio?

In deze praktijkgerichte cursus ga je nog dieper in op brand - en espressotechniek. We verfijnen onze 'latte art' techniek. Je leert hoe de espressomachine en de koffiemolen correct afstellen en onderhouden.

De opleiding wordt hoofdzakelijk op externe locatie in een professionele koffie campus gegeven (bij Schuilenburg NV Industriezone Hoogveld Vriesenrot 7, 9200 Dendermonde), waardoor je veelvuldig in contact komt met mensen uit de koffiebranche en heel veel inzicht krijgt in wat belangrijk is in de koffiewereld.

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Programma

De avondopleiding duurt 1 maand (4 sessies van 3 uur) a ratio van 25% theorie en 75% praktijk.

 

Koffie branden

  • Samen verschillende brandprofielen testen en evalueren door te proeven
  • Cuppen beter leren beheersen en smaakanalyses uitvoeren d.m.v. ‘het Flavor wheel’ en ‘Le Nez du Café’

Espresso technieken

  • De molen afstellen
  • Onder- en overextractie leren begrijpen en wat te doen om dit te vermijden

Algemene Barista kennis vergroten

  • Het belang van water
  • De verschillende types machines en molens bekijken
  • Onderhoud en mogelijke zelf op te lossen problemen herkennen

Latte Art

  • Verfijnen van de basis technieken Latte Art
  • Nieuwe tekeningen leren maken en de techniek beter beheersen

Voor wie

Deze opleiding staat open voor iedereen die koffiekenner en/of barista willen worden

  • Je bent minimum 18 jaar.
  • Je volgde eerder onze opleiding ‘barista basic’ of je kunt relevante ervaring aantonen.

 

Materiaal en extra kosten

  • In het cursusgeld is alles inbegrepen zoals grondstoffen en syllabi.
  • Er worden max. 10 cursisten toegelaten om een optimale opleidingskwaliteit te garanderen.

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na afloop van deze cursus ontvang je een attest van lesvolging.

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag
Hou me op de hoogte

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Barista Basic

Dendermonde

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

De X factor van bubbels

Aalst

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Drinken we binnenkort totaal andere wijn?

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Fermenteren met dranken

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Verrassende Rhône wijnen

Aalst

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Zytholoog

Gent

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Sterke drankenkenner

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Klimaatverandering en wijn

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Mocktails

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
frituur openen syntra 1
Je eigen frituur openen?

Je eigen frituur openen?

Een nieuw (bij)beroep

Blog
IE5A7273
Geboren voor de horeca: Syntraheld Arne (20) baat restaurant uit

Geboren voor de horeca: Syntraheld Arne (20) baat restaurant uit

Ondernemen

Blog
brand element