Bezig met het laden van Opleidingen

Wijn

Opleiding Giro d’Italia

Italië is samen met Frankrijk ‘s werelds grootste wijnproducerende land. De laatste decennia is Italië een spannende en bruisende wijnmarkt geworden met wijnen die tot de absolute wereldtop behoren. Daar waar de meeste ‘nieuwe wereld wijnlanden’ grotendeels gebruik maken van trendy Franse variëteiten zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, … beschikt Italië over een overweldigend aantal eigen druivenrassen met een voor ons geheel nieuw gamma aan geuren en smaken. De sterke cultuur van de verschillende regio’s komt zeer goed tot uiting in de wijnen.

Italië heeft dan ook steeds authenticiteit hoog in het vaandel gedragen en hoe kan het ook anders, in een land waar de wijnen steevast de begeleiders zijn van de regionale keuken en waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan. In tijden van smaakvervlakking en uniformiteit is diversiteit en typiciteit troef in het Italiaanse wijnlandschap. Dit complexe maar boeiende wijnland is een ware uitdaging voor sommeliers en wijnhandelaren.

 

In een twaalftal avonden komen alle wijnregio’s van Italië aan bod en zal je wegwijs gemaakt worden in deze fascinerende chaos.

Info

Gent

Prijs vanaf 515,00 (Incl. BTW)

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip Prijs (Incl. BTW)
Locatie Startdatum Tijdstip Prijs (Incl. BTW)
Gent
23/01/2025 Lessenrooster
avond €515

Volzet

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Wijn leren proeven (Avondopleiding)

Gent, Aalst, Sint-niklaas, Asse

05/11/2024

Beginner icon

Beginner

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Leerbedrijf Slagerij Serry over duaal leren: "Onze stiel maakt een goede beurt"

Leerbedrijf Slagerij Serry over duaal leren: "Onze stiel maakt een goede beurt"

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Wijnopleidingen bij Syntra Midden-Vlaanderen: "Het neusje van de zalm"

Wijnopleidingen bij Syntra Midden-Vlaanderen: "Het neusje van de zalm"

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Vijf vragen aan docenten friturist Sam en Dimi

Vijf vragen aan docenten friturist Sam en Dimi

Blog
brand element