Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Medewerker slagerij

In deze versnelde prakijkopleiding van 15 weken komen al veel facetten van het beroep aan bod. Zo leer je het uitsnijden, uitbenen en winkelklaar maken van varken, rund en kalf. Je maakt vleesbereidingen en je leert het versnijden van gevogelte en konijn. Je leert basischarcuterie maken en de courantste verkoopklare gerechten. Je leert zowel in de campus als op de werkplek.  

Info

Gent

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 645,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Erkenningen

Locatie

Gent

Tijdstip les

overdag

Startdatum

27/09/2022

Prijs

€645,00

Erkenningen

VDAB

Lessenrooster Nu inschrijven

Programma

praktijkmodules:

  • Basis slager- spekslager
  • Vers vlees
  • Vleesbereidingen
  • Vleesproducten
  • Warme en koude verkoopsklare gerechten

Leren en werken

Tijdens deze opleiding staat leren op de werkvloer centraal. Concreet betekent dit dat je elke week gemiddeld 3 dagen bij een leerbedrijf aan de slag gaat. Daar word je getraind door een mentor, een ervaren kracht in het bedrijf. De overige tijd krijg je les van ervaren docenten op een Syntra-campus voor de nodige beroepskennis.

Je neemt zelf contact op met een leerbedrijf naar keuze. Weet je niet waar te starten? Dan zoeken we graag mee naar een leuk leerbedrijf in je buurt. Meer info vind je hier.

Voor wie

Iedereen die professioneel aan de slag wil in de slagerijsector en via deze weg wil kennismaken met het beroep. Smaakt dit naar meer? Dan kan je verder leren op de werkvloer of een extra opleiding volgen uit ons aanbod. 

Deze opleiding is geschikt voor wie op zoek is naar een korte, maar intensieve opleiding. Na je inschrijving contacteren we je binnen de 2 weken voor een kort gesprek in verband met verwachtingen en motivatie. Zo zijn we zeker dat deze formule een goede match is voor jou. Is dit niet het geval? Geen probleem, dan kan je kosteloos annuleren na het intake-gesprek. 

Materiaal en extra kosten

– Iedereen die actief is in de voedingssector, moet de hygiënevoorschriften naleven. In praktijklessen draagt iedereen de aangepaste beroepskledij. Wegwerpmutsjes worden ter beschikking gesteld door SYNTRA

Informatie ivm verplichte kledij cursisten slager:
De uniforme outfit voor cursisten bestaat uit een witte slagersvest met SYNTRA Midden-Vlaanderen logo, 1 witte voorbinder en een paar witte afwasbare schoenen met stalen neus.
De outfit kan besteld worden bij een leverancier die op de tweede lesavond ter plaatse komt.
De totale prijs bedraagt ongeveer € 100 en wordt bij bestelling rechtstreeks aan de leverancier betaald.

Informatie ivm gereedschap:
Je dient te beschikken over een wetstaal, pelmes, uitbeenmes en snijwerende handschoen.De totale kostprijs is ong. € 65,00.
De leverancier komt langs in de tweede lesweek, betaling gebeurt rechtstreeks aan de leverancier. Dit kan cash of via bancontact.
Ongeveer twee weken na bestelling wordt de outfit en het materiaal op de campus geleverd. 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Elke module wordt afgesloten door een moduleproef, wie slaagt voor alle modules en het werkplekleren ontvangt het attest medewerker slagerij.

Info

Gent

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 645,00 (incl. BTW)

Erkend door

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Aalst, Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Gent

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
brand element