Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Opleiding Medewerker slagerij

In deze versnelde prakijkopleiding van 15 weken komen al veel facetten van het beroep aan bod. Zo leer je het uitsnijden, uitbenen en winkelklaar maken van varken, rund en kalf. Je maakt vleesbereidingen en je leert het versnijden van gevogelte en konijn. Je leert basischarcuterie maken en de courantste verkoopklare gerechten. Je leert zowel in de campus als op de werkplek.  

Info

Gent

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 645,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Klassikale lessen

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs Erkenningen

Locatie

Gent

Startdatum

09/10/2023

Lessenrooster

Tijdstip les

overdag

Prijs

€645,00

Erkenningen

VDAB

Nu inschrijven

Programma

Deze voltijdse dagopleiding duurt 15 weken met gemiddeld 2 lesdagen op campus aangevuld met 3 dagen werkplekleren.

Deze opleiding bestaat enkel uit praktijklessen en bevat onderstaande modules:

  • Basis slager- spekslager (36u)
  • Vers vlees (44u)
  • Vleesbereidingen (8u)
  • Vleesproducten (44u)
  • Warme en koude verkoopsklare gerechten (2u)
  • Werkplekleren (372u)

Leren en werken

Tijdens deze opleiding staat leren op de werkvloer centraal. Concreet betekent dit dat je elke week gemiddeld 3 dagen bij een leerbedrijf aan de slag gaat. Daar word je getraind door een mentor, een ervaren kracht in het bedrijf. De overige tijd krijg je les van ervaren docenten op een Syntra-campus voor de nodige beroepskennis.

Je neemt zelf contact op met een leerbedrijf naar keuze. Weet je niet waar te starten? Dan zoeken we graag mee naar een leuk leerbedrijf in je buurt.

 

Meer info vind je hier.

Voor wie

Iedereen die professioneel aan de slag wil in de slagerijsector en via deze weg wil kennismaken met het beroep. Smaakt dit naar meer? Dan kan je verder leren op de werkvloer of een extra opleiding volgen uit ons aanbod. 

Deze opleiding is geschikt voor wie op zoek is naar een korte, maar intensieve opleiding. 

Over het beroep

Een medewerker slagerij is in staat om op een veilige manier zich te verplaatsen in een slagersatelier of uitsnijderij. Deze is in staat om de slager bij te staan en onder begeleiding taken uit te voeren.

Materiaal en extra kosten

Iedereen die actief is in de voedingssector, moet de hygiënevoorschriften naleven.- Gedurende een praktijkles draagt iedereen de aangepaste beroepskledij. 

Informatie ivm verplichte kledij cursisten slager:
De uniforme outfit voor cursisten bestaat uit een witte slagersvest met SYNTRA Midden-Vlaanderen logo, 1 zwarte bavetschort, 1 koksbroek, 1hoofddeksel en een paar witte afwasbare schoenen met stalen neus.
De outfit kan rechtstreeks besteld worden bij onze partnerleverancier. Er zijn pasmodellen ter beschikking op campus tijdens les 1 of 2. De totale prijs bedraagt ongeveer € 170 en wordt bij bestelling rechtstreeks aan de leverancier betaald.

Informatie ivm gereedschap:
Je dient elke praktijkles te beschikken over een wetstaal, pelmes, uitbeenmes en snijwerende handschoen. Deze kan je vrij aankopen of samenstellen met materiaal dat je al bezit.

Bent u momenteel werkzaam in de voedingsnijverheid?

“Alimento komt tussen in de opleidingskost van de opleiding slager voor alle bedrijven die ressorteren onder PC 118-220 (arbeiders-bedienden voedingsnijverheid) Het bedrijf hoeft hiervoor geen actie te ondernemen. “

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Elke module wordt afgesloten door een moduleproef, wie slaagt voor alle modules en het werkplekleren ontvangt het attest medewerker slagerij.

Info

Gent

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 645,00 (incl. BTW)

Partners

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Medewerker bakkerij

Sint-Niklaas

education type icon

Werkplekleren

Beginner icon

Beginner

Veggie voor beginners

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Fermenteren met groenten en kruiden

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Desembrood

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

dieetijs en alternatieve ijsbereidingen

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Bakker - Patissier

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Winkelbediende duaal

Aalst, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Masterclass patisserie: drooggebak

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element