Terug naar home
MijnSyntra
Voeding

Opleiding Ambachtelijke chocoladebewerking: thema Pasen

Chocolade is als veelzijdig product geliefd bij menig artisanaal vakman, ook bij jou? Ontdek welke smakelijke paascreaties jij kunt maken.

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

les 1 inleiding

  • kennismaking met het product chocolade workshop
  • samenstelling en eigenschappen van chocolade
  • bespreking diverse soorten chocolade
  • verschillende vormen van het basisproduct
  • bewerkingsvormen + praktijkoefening

les 2 artisanaal vervaardigen van paaseieren

  • technieken en materialen
  • praktijkoefeningen(= zelf paaseieren maken)

 les 3 paaseieren; ingekleurd (Picasso), met lint & bolletjes, gemarmerd, …

  • verschillende technieken
  • praktijkoefeningen (= zelf paaseieren maken met verschillende toepassingen)

 les 4 gevulde eitjes met pralinévulling

  • materialen en technieken
  • pralinevormen mouleren en vullen
  • praktijkoefeningen (= zelf gevulde eitjes maken)

  les 5 inkleuren en mouleren diverse vormen en fantasiefiguren // voor Pasen

  • materialen en technieken
  • praktijkoefeningen (= zelf holgoed vervaardigen en inkleuren)

 les 6 toepassingsmogelijkheden chocolade en marsepein

  • praktijkoefeningen (= vervaardigen van een sierstukje)

Voor wie

  • Mensen met enige voorkennis over het bewerken van chocolade zoals o.a.:
  • Bakkers
  • Restauranthouders 
  • Traiteurs
  • Koks
  • medewerkers uit sector voeding en horeca

Specifieke toelatingsvoorwaarden

Geen voorkennis vereist.

Over het beroep

Na deze opleiding ben je in staat om chocolade om te toveren tot mooie vormen, verfijnde pralines en schitterende creaties.

Materiaal en extra kosten

Mee te brengen:

  • schort
  • pannenlikker
  • houten spatel
  • klein scherp mesje
  • groot mes
  • pralineervork
  • steekmes en paletmes

 

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na het volgen van deze opleiding ontvangt u een attest van lesvolging.

Info

Gevorderd icon

Gevorderd

Partners

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Basis barbecue

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Desembrood

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

dieetijs en alternatieve ijsbereidingen

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Masterclass patisserie: drooggebak

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Medewerker slagerij

education type icon

Werkplekleren

Beginner icon

Beginner

Mediterraanse broden en pasta

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Slager

Gent

education type icon

Avondopleiding, Werkplekleren, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Start to chocolate (basis chocolade)

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element