Bezig met het laden van Opleidingen

Data & software development

Opleiding Cybersecurity analist

Wat doet een cyber security analist?

De bedrijfswereld staat voor nieuwe uitdagingen op het gebied van computerbeveiliging: een nieuw wettelijk kader, uitdagingen binnen de digitale economie en cybercrime. Cybersecurity is voor veel bedrijven een belangrijke kopzorg. Databeveiliging is daarbij niet meer genoeg. Organisaties en bedrijven moeten proactief bestand zijn tegen cybercriminelen die continu de grenzen verleggen en nieuwe ingangen. Bedrijven zijn daarom op zoek naar gekwalificeerde cyber security specialisten.

Als cyber security analist ben je verantwoordelijk voor het beschermen van organisaties tegen digitale bedreigingen en het waarborgen van de beveiliging van gegevens en IT-systemen. Als cyber security expert monitor je netwerken en systemen, en identificeer je verdachte activiteiten. Als analist voer je ook kwetsbaarheid beoordelingen uit om zwakke punten te identificeren. Daarnaast implementeer je een beveiligingsbeleid en -procedures. Kortom, als cyber security professional speel je een cruciale rol bij het waarborgen van de digitale beveiliging van organisaties in een steeds veranderend landschap van cyberdreigingen.

Wat leer je in de cybersecurity opleiding?

De cybersecurity opleiding is een intensief jaartraject met een combinatie van theorie- en praktijkgerichte oefeningen. In de opleiding leer je alles rond thema’s als security monitoring, incident response, security awareness en security configuratie. Als cyber security analist werk je steeds samen met verschillende stakeholder, daarom werk je tijdens de opleiding ook aan jouw soft skills.

De bedrijfswereld staat voor nieuwe uitdagingen op het gebied van computerbeveiliging: een nieuw wettelijk kader, uitdagingen binnen digitale economie en cybercriminaliteit. Cybersecurity is voor veel bedrijven een belangrijke kopzorg. Databeveiliging is daarbij niet meer genoeg. Organisaties en bedrijven moeten proactief bestand zijn tegen cybercriminelen die continu de grenzen verleggen en nieuwe ingangen vinden. Dit intenstief jaartraject begeleidt cursisten om aan deze noden tegemoet te komen. Als cybersecurity engineer ben je verantwoordelijk voor de implementatie van security monitoring of preventiemaatregelen, alsook de optimalisatie van security configuratie op netwerk en systeem. Als cybersecurity analist ben je verantwoordelijk voor de analyse van security incidenten. Een cursist die beide programma’s volgde kan zo een professioneel advies en oplossing op maat van de klant aanbieden.

Info

Prijs vanaf 0,00 (Incl. BTW)

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar. Vermoedelijk zal deze op de planning komen in het najaar van 2024. Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?

Laat dan hier je gegevens na.

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Filip maakt zijn droom waar, en die van vele anderen

Filip maakt zijn droom waar, en die van vele anderen

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Annelies opent Boba Cat, een bubble tea bar in Gent

Annelies opent Boba Cat, een bubble tea bar in Gent

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Je eigen frituur openen?

Je eigen frituur openen?

Blog
brand element