Terug naar home
MijnSyntra
Hardware & telecom

Opleiding Netwerkbeheerder

Een netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor het ontwerp, beheer, onderhoud en optimalisatie van computernetwerken in organisaties. Dit omvat vaak het installeren en configureren van hardware en software, het bewaken van netwerkprestaties en het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen. Netwerkbeheerders moeten ook zorgen voor beveiliging van het netwerk en gegevens, zoals het instellen van firewalls en het implementeren van andere beveiligingsmaatregelen om ongeoorloofde toegang en gegevensdiefstal te voorkomen. Andere taken van een netwerkbeheerder kunnen zijn het beheren van netwerkaccounts en gebruikersrechten, het up-to-date houden van software en het regelmatig uitvoeren van back-ups om gegevensverlies te voorkomen. Om een succesvolle netwerkbeheerder te zijn, moeten mensen goede technische vaardigheden hebben en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van netwerktechnologie. Ze moeten ook goede communicatieve vaardigheden hebben om effectief te kunnen communiceren met andere IT-professionals en gebruikers van het netwerk. Voor deze opleiding wordt er samengewerkt met Odisee. We hebben onze opleiding en planning zorgvuldig op elkaar werd afgestemd om een warme heen en weer verwijzing te bewerkstelligen.

Info

Aalst, Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 620,00 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Klassikale lessen

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs

Locatie

Aalst

Startdatum

18/09/2023

Lessenrooster

Tijdstip les

avond

Prijs

€620,00

Nu inschrijven

Locatie

Sint-Niklaas

Startdatum

19/09/2023

Lessenrooster

Tijdstip les

avond

Prijs

€620,00

Nu inschrijven

Programma

De avondopleiding duurt 2 jaar, met gemiddeld 2 dagen les per week. Een deel van de opleiding kan via digitaal afstandsonderwijs worden ingericht.

 

NETWERKBEHEERDER 1:

 • Introductie workspace lab 28u

 • Network tools and OSI 56u

 • OS Windows 24u

 • OS Linux 40u

 • Inleiding tot Security 24u

 • Netwerkbeveiliging 24u

 • Endpoint beveiliging 24u

 • Logging en monitoring 24u

 • Beheer van bedreigingen en kwetsbaarheden 24u

 

NETWERKBEHEERDER 2:

 • Advanced networking 48u

 • Logica 36u

 • Tools and data 48u

 • Automation 36u

 • Orchestration 56u

 • IRM and monitoring 40u

 • Eindproef

 

Tijdens de opleiding komen verschillende leervormen aan bod: klassikaal leren, online leren, groepsopdrachten, praktijkoefeningen, thuisopdrachten. Zowel tijdens als buiten de lesuren zal je opdrachten voorbereiden of afwerken. De theorie wordt op een praktische manier verworven. Doorheen het traject wordt zowel aan de technische, hard skills als de soft skills voldoende aandacht geschonken.

De context van de eindproefopdracht is een bedrijfssituatie waarin een nieuwe implementatie of een aanpassing aan het netwerkopzet wordt uitgevoerd. Het eindwerk omvat een netwerktopologie die werkt en die de nodige complexiteit omvat. De neerslag van de eindproef omvat minstens een case-beschrijving, projectdoel, afbakening, kostprijsberekening met ROI, SWOT-analyse, netwerkschema, tijdslijn, veranderingstraject, tussenresultaten en rapportering over de projectvoortgang. Tijdens de verdediging voor een externe jury, toon je een zelfgebouwde demo.

 

Voor wie

Je bent/wordt minstens 18 jaar in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start. Deze opleiding richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is om een professionele carrière als netwerkbeheerder uit te bouwen. Voorkennis is niet vereist. Een solide basis Engels en logisch redeneren zijn wel noodzakelijk. Je kan zelfstandig werken en studeren, maar neemt ook samenwerken zeer serieus. Je staat open voor feedback en bent oplossingsgericht. Bij de start van de opleiding kan gepeild worden naar motivatie en competenties nodig om je opleidingstraject succesvol af te ronden.

Materiaal en extra kosten

Deze opleiding wordt BYOD of ‘Bring your own device’ ingericht. Om de opleiding te volgen heb je een eigen computer nodig om netwerken te simuleren met minimaal volgende specificaties:

 • 64-bit processor
 • Virtual technology compatibel
 • 16 uitbreidbaar naar 32 GB RAM 
 • Core i7 intel
 • Windows 10
 • SSD 512 GB

Dat mag zowel MAC als PC met een recente configuratie zijn.Gebruik je iOS, zorg dat je er dan ook vertrouwd mee bent. Opteer je voor een MAC met een gelijkaardige configuratie, dan kom je in praktijk uit bij de highend toestellen waar je extra geheugen aan toevoegt. Een krachtige Windows PC is voor een Netwerkbeheerder sowieso handiger, maar dus vaak ook een stuk goedkoper.

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor vrijstellingen bezorg je ons tijdig het ingevulde aanvraagformulier met de nodige bewijsstukken. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Erkenningen

Onze opleiding kan je op weg zetten naar het behalen van de CCNA 1, CCNA 2 en Linux Red Hat certificaten.

Info

Aalst, Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 620,00 (incl. BTW)

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

PC-technicus

Sint-Niklaas

education type icon

Voltijdse dagopleiding

Beginner icon

Beginner

Jens Van Compernolle - card
Jens volgde de opleiding full stack developer en werkt nu bij FOD Financiën

Jens volgde de opleiding full stack developer en werkt nu bij FOD Financiën

Een nieuw (bij)beroep

Blog
team digitale leeroplossingen syntra nxtpro 8
Op de koffie bij: Team digitale leeroplossingen

Op de koffie bij: Team digitale leeroplossingen

Teams

Blog
296A0217
Op de koffie bij: Team CreaDigi

Op de koffie bij: Team CreaDigi

Teams

Blog
brand element