Bezig met het laden van Opleidingen

Verzekeringen

Opleiding Verzekeringstussenpersoon

Wat doet een verzekeringstussenpersoon?

Als verzekeringstussenpersoon help je bij het zoeken naar een verzekering die past bij de behoeften van jouw klant. Je beantwoordt vragen over verzekeringen, geeft advies over de verschillende mogelijkheden en je zorgt ervoor dat de klant de juiste dekking kiest. Als tussenpersoon sta je niet alleen in voor het afsluiten van de verzekering , maar je helpt ook wanneer de klant schade heeft en beheert de polis. Je bent dus de belangrijkste persoon tussen de verzekeringsmaatschappij en de klant.

Wat leer je in de opleiding verzekeringstussenpersoon?

Deze opleiding maakt je wegwijs in de diverse takken van de verzekeringswereld en bereidt jou voor op alle examenmodules waarvoor je als ‘Verantwoordelijke voor Distributie (VVD)’ je kennis dient te bewijzen. Onze ervaren docenten bezorgen jou de nodige kennis, door middel van praktische oefeningen, over de verschillende verzekeringsproducten, wet- en regelgeving en maken van jou een echte professional.

SYNTRA Midden-Vlaanderen is een door Certassur erkend examencentrum. De 9 examens ‘Verzekeringsdistributie IDD: M1-M2-M3-M4’ die je bij ons aflegt, zijn meteen jouw toegangspoort tot de sector.

Een verzekeringstussenpersoon is elke rechtspersoon of elke natuurlijke persoon werkzaam als zelfstandige in de zin van de sociale wetgeving die geen verzekerings- of herverzekeringsonderneming en geen nevenverzekeringstussenpersoon is, en die, tegen vergoeding, toegang heeft tot het verzekeringsdistributiebedrijf of het verzekeringsdistributiebedrijf uitoefent. Er zijn vijf categorieën in het register van de verzekerings- en nevenverzekeringstussenpersonen in het Belgisch recht, nl. makelaars, (verbonden) agenten, subagenten, nevenverzekeringstussenpersonen en gevolmachtigde onderschrijvers. Deze categorieën zijn niet cumuleerbaar, d.w.z. dat een verzekerings- en nevenverzekeringstussenpersoon slechts in één categorie kan ingeschreven worden. Dit belet de verzekerings- en nevenverzekeringstussenpersoon echter niet om daarnaast ook inschrijvingen onder andere statuten te bekomen, b.v. als bemiddelaar in consumentenkrediet, als tussenpersoon in bank- en beleggingsdiensten of als bemiddelaar in hypothecair krediet.

Deze opleiding maakt je wegwijs in de diverse takken van de verzekeringswereld en bereid jou voor op alle examenmodules waarvoor je als ‘Verantwoordelijke voor Distributie (VVD)’ je kennis dient te bewijzen. SYNTRA Midden-Vlaanderen is een door Certassur erkend examencentrum. De 9 examens ‘Verzekeringsdistributie IDD: M1-M2-M3-M4’ die je bij ons aflegt, zijn meteen jouw toegangspoort tot de sector.

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar. Vermoedelijk zal deze op de planning komen in het najaar van 2024. Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?

Laat dan hier je gegevens na.

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Docent Nele over de vastgoedsector: "Het is veel meer dan alleen huizen verkopen"

Docent Nele over de vastgoedsector: "Het is veel meer dan alleen huizen verkopen"

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Hadisa maakte haar droom waar en opende haar eigen vastgoedkantoor

Hadisa maakte haar droom waar en opende haar eigen vastgoedkantoor

Blog
brand element