2 december 2021 Ondernemen

HADISA MAAKTE HAAR DROOM WAAR EN OPENDE HAAR EIGEN VASTGOEDKANTOOR

Na een turbulente schooltijd richtte Hadisa Suleyman haar eigen vastgoedkantoor ‘Estate of Mind’ op. Vanuit dit kantoor in de Gentse Burgstraat helpt ze klanten met het verkopen van hun huis of het vinden van hun droomhuis.

WAAROM KOOS JE VOOR DE OPLEIDING VASTGOEDMAKELAAR?

“Naar school gaan was niks voor mij en in het vijfde middelbaar ben ik er dan ook mee gestopt. Rond die periode keek ik toevallig naar een vastgoedprogramma op televisie. Mijn interesse was meteen gewekt en vastgoed heeft mij daarna nooit meer losgelaten. Om de opleiding vastgoedmakelaar te volgen bij Syntra had ik mijn diploma secundair onderwijs nodig. Dit behaalde ik via middenjury. De opleiding bij Syntra was heel praktijkgericht en ik werd er meteen als een volwassene behandeld, wat op dat moment heel belangrijk was voor mij.”

Ik vind het fantastisch om te kunnen zeggen, doen en laten wat ik wil. Op school kreeg ik die vrijheid niet en dat botste zo met mijn karakter.

Hadisa vertelt verder dat ze gedurende haar hele opleiding heeft gewerkt. Eerst als office manager in een architectenbureau en daarna als deeltijdse kracht in een vastgoedkantoor. “Ik werkte overal met plezier, maar het kriebelde natuurlijk om mijn eigen kantoor te starten. Ik zag het meer als een noodzakelijk kwaad. In 2016 behaalde ik mijn BIV-nummer en werd mijn droom om als zelfstandige aan de slag te gaan werkelijkheid. Ik vind het fantastisch om te kunnen zeggen, doen en laten wat ik wil. Op school kreeg ik die vrijheid niet en dat botste zo met mijn karakter. Ik deel mijn agenda in op de manier zoals ik het wil. Aangezien ik kinderen heb, is dat natuurlijk heel handig.”

HOE REAGEERDE JE OMGEVING OP JOUW PLANNEN OM EEN EIGEN KANTOOR TE BEGINNEN?

“Mijn familie en vrienden hadden hun twijfels toen ik mijn eigen kantoor oprichtte maar ik volgde mijn droom. Mensen reageren vaak vanuit hun eigen angsten omdat zij de stap niet zouden durven zetten. Schrik had ik niet. Ik ben gestart als eenmanszaak en ondertussen is mijn onderneming een vennootschap geworden. Het waren pittige tijden toen ik mijn zaak startte maar nu kan ik mijzelf een loon uitbetalen en kijk ik uit om verder te groeien.”

Wij geloven alvast dat ze het ver zal schoppen met haar positieve ingesteldheid en ondernemingszin!

💡 INTERESSE IN EEN OPLEIDING VASTGOED?

Heb je net als Hadisa interesse in een vastgoedopleiding? Ontdek alle opleidingen hieronder. Zijzelf volgde de opleiding vastgoedmakelaar.

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht