8 november 2021 Ondernemen

SHEILA START OP HAAR 54STE MET ONDERNEMEN

Dat crisissen ook nieuwe kansen geven, bewijst Sheila. Toen ze haar baan verloor in 2020, nam ze de tijd om uit te zoeken wat ze écht wou én kon. Ze besloot van haar passie – het maken van poppen – haar beroep te maken. Zo gaat ze voor de volle 100% voor haar ondernemersdroom.

VAN JE PASSIE JE BEROEP MAKEN

In een boeiend gesprek vertelt ze hoe het begon en hoe ze stap voor stap haar eigen onderneming vormgeeft.

Over poppen, plannen én veel positivisme

“De liefde voor het maken van poppen begon zo’n 25 jaar geleden” vertelt Sheila. “Mijn tante, een verwoed poppenverzamelaarster, nam mij mee naar een vakbeurs en ik was verkocht. Vastberaden beet ik mij vast in de technieken en ik kreeg het maken van levensechte poppen snel onder de knie. Dit gebeurde niet onopgemerkt. Het Duitse vakblad ‘Dollamien’ schreef een uitgebreid artikel over mij en de succesvolle VTM-reeks ‘Zone Stad’ benaderde mij om een pop te maken.”

“De poppen die ik maak zijn voor alle duidelijkheid geen speelgoed. Mijn klanten zijn echte verzamelaars en gaan op zoek naar exclusieve, levensechte poppen. Dat unieke karakter vertaal ik in alles wat ik ontwerp en maak. Zo maak ik van elke pop slechts tien exemplaren en een certificaat bewijst de echtheid van mijn ontwerpen. In mijn aanbod kan je drie types onderscheiden: de ‘cuddle baby’, de ‘partial baby’ en de levensechte poppen waarbij ik letterlijk van kop tot teen alles in silicone namaak.”

Nu mijn kinderen op eigen benen staan en ik financieel meer ademruimte heb, bleek de piste om mijn ondernemersdroom waar te maken haalbaar. Het voelde voor mij aan als: het is nu of nooit.

Ondernemen? Het kan elke dag!

“Toen ik mijn job verloor, wilde ik eerst alles op een rijtje te zetten. Ik stelde mijzelf de vraag: ‘Wat wil én kan ik doen?’. Die vraag vormde het vertrekpunt van mijn zoektocht. Nu mijn kinderen op eigen benen staan en ik financieel meer ademruimte heb, bleek de piste om mijn ondernemersdroom waar te maken haalbaar. Het voelde voor mij aan als: het is nu of nooit.

Bovendien kon ik als 45-plusser ook de transitiepremie aanvragen en gaf mijn gezin mij het spreekwoordelijke duwtje in de rug. Via de VDAB kwam ik bij ‘Jumpstarters’, het coachingstraject van Syntra, terecht en daarnaast begon ik aan mijn ondernemersopleiding via ‘Start Me Up’.”

Toekomstgericht dromen én plannen

“Het volgen van de ‘Start Me Up’-opleiding is op zijn minst gezegd al bijzonder verrijkend geweest. Ik ontdekte de mogelijkheden én voordelen van online lessen volgen en kan nu stap voor stap mijn kennis bijschaven. De basis van boekhouden heb ik nu al onder de knie en momenteel werk ik aan het uitstippelen van mijn communicatiestrategie. Ongelofelijk hoeveel voortgang ik al gemaakt hebt. Een ander pluspunt is de interactie met de docenten en andere startende ondernemers.”

Als een man van 78 nog president kan worden, moet je ongeacht je leeftijd altijd in je eigen kansen blijven geloven.

Tips van Sheila voor (startende) ondernemers

“Als een man van 78 nog president kan worden, moet je ongeacht je leeftijd altijd in je eigen kansen blijven geloven. Heb je een ondernemersidee? Kom er in de eerste plaats mee naar buiten en vertel het aan anderen. Win zoveel mogelijk advies in en neem nadien je tijd voor het uitwerken van een plan van aanpak. Of om het met een cliché te zeggen: ‘Don’t dream your life but live your dream’.”

WIL JE OOK VAN JE PASSIE JE BEROEP MAKEN?

Neem dan vrijblijvend contact op met onze ondernemerscoach en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht