Security
Opleiding Inbraakbeveiliging – basisopleiding leidinggevend personeel
Zowel vanuit de professionele als vanuit de privésector manifesteert zich een stijgende behoefte om zich elektronisch te beveiligen. Het hoeft geen betoog dat hierdoor een groeiend en economisch rendabel marktsegment wordt gecreëerd. Onder meer elektro- en security-bedrijven hebben er dus alle belang bij om hun activiteiten tot deze sector uit te breiden. De reglementering voor de opleidingen in de sector “beveiligingen”, wordt bepaald door de Koninklijke Besluiten van 19/12/90 en 28/10/96. Dit houdt in dat elke persoon, alvorens te mogen starten met een activiteit in de sector van alarm- en beveiligingssystemen verplicht is om, naargelang zijn functie en/of statuut, één of meerdere basismodules te volgen.
Er zijn 3 basismodules die je los van elkaar kan volgen:
Houders van het basiscertificaat, die hun erkenning willen verlengen, zijn verplicht om telkens de desbetreffende bijscholingscursus te volgen.
Er zijn dus ook 3 bijscholingsmodules:
De bijscholingscursus dient te worden gevolgd binnen de zes maanden vóór het verstrijken van de geldigheidstermijn van vijf jaar na uitgiftedatum van het basiscertificaat.
Programma
Inbraakbeveiliging basismodule: leidinggevend personeel 17 sessies ( 4 uur)
Deze module is bestemd voor iedereen die zich wil vestigen als zelfstandig alarminstallateur en voor het leidinggevend personeel van beveiligingsondernemingen. Na het volgen van deze basisopleiding heeft de beveiligingsfilosofie en het risico-management geen geheimen meer voor jou. Het recht komt uitgebreid aan bod: reglementering van de sector, onderhoudscontracten, aansprakelijkheid, verzekeringen en lokale reglementering. Verder leer je alles over de personeelsselectie en krijg je nog enkele projecteringsoefeningen. Houders van dit certificaat, die hun erkenning willen verlengen, zijn verplicht om een bijscholingscursus 'alarmsystemen' te volgen en dit binnen de zes maanden vóór het verstrijken van de geldigheidstermijn van vijf jaar na uitgiftedatum
Beveiligingsfilosofie & risico-management:
Examen basisopleiding
Voor wie
Elektrotechnisch installateurs en zaakvoerders beveiligingsondernemingen.
Voor deze module (leidinggevend personeel) adviseren we een basiskennis op het gebied van elektriciteit en elektronica.
Er dient een uittreksel uit het strafregister model 596.1-34 of 596.1-35 afgegeven te worden. Dit is het model bestemd om toegang te krijgen tot een activiteit waarvan de toegangs- of uitoefenings-voorwaarden bij wets- of verordening bepalingen zijn vastgesteld. (o.a. sector private veiligheid). Het dient een origineel exemplaar te zijn (geen kopie), dat niet ouder is dan 6 maanden.
De FOD Binnenlandse zaken beslist of iemand al of niet activiteiten m.b.t. inbraakbeveiliging kan uitoefenen.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Voor deze basismodule dien je een examen af te leggen voor een vakjury.
Materiaal en extra kosten
De actuele lessenroosters kan u verkrijgen op eenvoudig verzoek via mail naar joris.beke@syntra-mvl.be.
Cursusmateriaal
Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform.
Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.
Erkenningen
Leden van Nelectra krijgen 10% korting op het inschrijvingsgeld.
https://www.nelectra.be/korting-syntra
Gelieve hiervoor VOOR DE inschrijving contact op te nemen met Joris Beké via joris.beke@syntra-mvl.be of bel +32 2 456 83 55