Zorg
Opleiding Bijscholing voor de voetverzorg(st)er: Anti-druk en vilttechnieken
De antidruktherapie is een dankbare methode om de huid te ontlasten van druk en wrijving, zodat deze de tijd heeft om te herstellen. Daarbij biedt deze techniek een oplossing om de pijnlijke plaatsen aan de voet onmiddellijk pijnvrij te leggen.
Buiten Fleecyweb en vilt zijn er andere producten op de markt, al dan niet voorgevormd en klaar voor gebruik. Maar welk materiaal kies ik voor een bepaalde toepassing vb. na het verwijderen van een likdoorn. Hoe leg ik een hielverband aan?
Dit en nog veel meer komt u te weten tijdens deze cursus. Om de tijd voor praktische oefeningen optimaal te benutten, graag een model meebrengen.
Programma
Tijdens de eerste sessie maakt u kennis met een brede waaier van materialen en hun toepassingen. U krijgt productstalen zodat u zelf kan oordelen welk materiaal geschikt is voor een bepaald voetprobleem.
De tweede sessie geeft u de mogelijkheid om op een meegebracht model verschillende materialen te testen bij voetproblemen:
- Likdoorn interdigitaal
- Likdoorn op 5de teen
- plantaire likdoorn
- Hielkloven
- Overmatig eelt
- etc
Voor wie
Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die beroepshalve met voetverzorging bezig is of die een opleiding tot voetverzorgster volgt.
Specifieke toelatingsvoorwaarden
Deze opleiding is toegankelijk voor iedereen die beroepshalve met voetverzorging bezig is: pedicures, gespecialiseerde voetverzorgers, schoonheidsspecialistes, podologen, etc.
Basiskennis (esthetische) voetverzorging is vereist (nagels knippen, vijlen, eelt verwijderen)
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Iedere deelnemer ontvangt na afloop van deze opleiding een attest.
Deze opleiding komt in aanmerking voor accreditatie door de BVV.
Materiaal en extra kosten