6 mei 2024 Getuigenissen cursisten

Syntra-cursisten getuigen: hoe helpt Syntra je professionele droom waar te maken?

Syntra Midden-Vlaanderen telt bijna vijfduizend cursisten. Dat zijn vijfduizend verschillende gezichten op onze campussen. Vijfduizend gepassioneerde mensen die een vak leren. Maar wie zijn onze cursisten? En wat willen ze bereiken met hun opleiding bij Syntra? Frederik, Jonathan , Saar en Louise vertellen!

Sinds juni ben ik fulltime aan de slag als zelfstandig webdesigner onder de naam Fris Webdesign. Ik merkte dat mijn kennis op marketingvlak nog veel gaten had. Ik had nood aan een goede opleiding om het grotere plaatje rond webdesign te kunnen zien. Mijn keuze voor Syntra was snel gemaakt. De meeste marketingopleidingen bij andere instanties zijn nogal kort. Bij Syntra neemt de opleiding een heel jaar in beslag, dat is waarnaar ik op zoek was. Ik wil mij een volledig jaar onderdompelen in digitale marketing en mij laten omringen door mede-geïnteresseerden en vakexperten. 

(Frederik, 47 jaar, digital marketeer)

Ik wil later als beroep mensen coachen op vlak van voeding en sport. Maar dat kan ook breder gaan. Zo wil ik ook kijken naar andere gezondheidsfactoren in het leven van mijn cliënten die een invloed hebben op hun manier van sporten of eten. De opleiding bereidt mij hier goed op voor. Het liefst van al begin ik als zelfstandige coach. Daarvoor is het Start Me Up-onderdeel van de opleiding een heel goede hulp.

(Jonathan, 21 jaar, gezondheidscoach)

Na mijn opleiding wil ik zelfstandige gezondheidscoach worden. Daar ben ik zeker van. Dat idee speelt al langer in mijn hoofd, maar ik had nog een extra duwtje in de rug nodig om het concreet te maken. Dat duwtje heb ik gevonden in de opleiding, en zeker in het onderdeel Start Me Up.

(Saar, 37 jaar, gezondheidscoach)

Ik hoop dat ik na mijn opleiding bij Syntra aan de slag kan als digital marketeer. Welke tak van de digitale marketing ik precies zal uitgaan, weet ik nog niet. Ik heb bij Syntra alleszins kunnen proeven van een breed gamma: content creatie, marketingplannen, copywriting, SEO… We krijgen ook een deel Start Me Up, misschien word ik wel zelfstandige in de toekomst.

(Louise, 20 jaar, digital marketeer)