Opleiding Fermenteren met groenten en kruiden
Fermenteren krijgt meer en meer aandacht omdat het een duurzame en natuurlijke manier is om voeding te bewaren. Deze kooktechniek werd door onze voorouders reeds jarenlang toegepast en maakt deel uit van de culinaire traditie in de hele wereld. Door fermentatie krijgt voeding een uitgesproken en unieke smaak. De gezondheidsvoordelen, die krijg je er zomaar bij. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de basisprincipes van fermenteren, de verschillende mogelijkheden van fermenteren, hoe je infecties voorkomt en een geslaagde fermentatie tot stand brengt.
Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Waar en wanneer?
Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.
Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.
Hou me op de hoogteProgramma
2 inspirerende workshops (2x 3u) waarin volgende topics aan bod komen:
- hygiëne regels
- verschillende bereidingswijzen
- micro-organismen
- gezondheidsvoordelen bij fermenteren
- gefermenteerde ketchup
- chrain
- gefermenteerde pickles
- kimchi
- curtido
Voor wie
Horeca uitbaters en hun medewerkers: chefs, traiteurs, bartenders,… Foodies zijn uiteraard meer dan welkom.
Materiaal en extra kosten
Breng aub volgende zaken mee naar beide lessen : – Een keukenhanddoek – Een snijplank en een (chef)mes – Een grote mengkom – Vijf schroef- of beugelbokalen : twee met inhoud van ongeveer 300ml, drie met een brede nek en inhoud van ongeveer 500ml
|
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging.