Terug naar home
MijnSyntra
Horeca

Opleiding Fermenteren met groenten en kruiden

Fermenteren krijgt meer en meer aandacht omdat het een duurzame en natuurlijke manier is om voeding te bewaren. Deze kooktechniek werd door onze voorouders reeds jarenlang toegepast en maakt deel uit van de culinaire traditie in de hele wereld. Door fermentatie krijgt voeding een uitgesproken en unieke smaak. De gezondheidsvoordelen, die krijg je er zomaar bij. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de basisprincipes van fermenteren, de verschillende mogelijkheden van fermenteren, hoe je infecties voorkomt en een geslaagde fermentatie tot stand brengt.

Info

Beginner icon

Beginner

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.

Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.

Hou me op de hoogte

Programma

2 inspirerende workshops (2x 3u) waarin volgende topics aan bod komen:

  • hygiëne regels
  • verschillende bereidingswijzen
  • micro-organismen
  • gezondheidsvoordelen bij fermenteren 
  • gefermenteerde ketchup
  • chrain
  • gefermenteerde pickles
  • kimchi
  • curtido

Voor wie

Horeca uitbaters en hun medewerkers: chefs, traiteurs, bartenders,… Foodies zijn uiteraard meer dan welkom.

Materiaal en extra kosten

Breng aub volgende zaken mee naar beide lessen :

– Een keukenhanddoek

– Een snijplank en een (chef)mes

– Een grote mengkom

– Vijf schroef- of beugelbokalen : twee met inhoud van ongeveer 300ml, drie met een brede nek en inhoud  van ongeveer 500ml

 

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Na het volgen van deze opleiding krijgt u een attest van lesvolging.

Info

Beginner icon

Beginner

Neem deel aan onze infosessies

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Fermenteren met dranken

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Friturist

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Barista Advanced

Dendermonde

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Gevorderd icon

Gevorderd

Traiteur-banketaannemer

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Horeca booster

education type icon

Dagopleiding

Beginner icon

Beginner

Kaasmeester

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

kok - restauranthouder

Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding, Duaal leren

Beginner icon

Beginner

Barista Basic

Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Stef_pikaflor_card
Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Steffen maakte de sprong van hobbybrouwer naar microbrouwer

Ondernemen

Blog
Den-eeuwigen-beenhouwer-1
Duurzame productie, van boer tot bord

Duurzame productie, van boer tot bord

Ondernemen

Blog
An-Sofie Dhaenens_card
An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

An-Sofie laat filmwereld links liggen en opent bakkerij

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element