Terug naar home
MijnSyntra
Foto & video

Opleiding Video content creator

Spreek je liever met een straffe video, dan met woorden? Ben je handig met een camera? Of wil je gewoon de kneepjes van het vak leren kennen om daarna professioneel aan de slag te gaan als digital content creator? Als video content creator ben je een vakman in de wereld van digitale media en contentcreatie. Je combineert een creatieve visie en technische vaardigheden om boeiende video-inhoud te produceren die het publiek aanspreekt. Denk hierbij aan digitale content die gebruikt wordt op websites, sociale media (Instagram, Facebook en Snapchat) en video platformen zoals YouTube.

In de opleiding video content creator leer je het volledige proces, van pre-productie, tot productie en post-productie. Daarnaast leer je hoe je start met een creatief idee en dit omzet in een storyboard. Daarna ga je technisch aan de slag en leer je video’s monteren met behulp van de nodige software (vb. Adobe Premiere). Je zal niet alleen de technische kant leren, maar tijdens de opleiding stimuleren we ook jouw creativiteit met praktijkopdrachten. In deze video content creator opleiding krijg je de deskundige begeleiding van beroepsprofessionals met jarenlange ervaring.

Zij stomen jou klaar tot een video content creator met enkele sterprojecten in je portfolio. Na het volgen van deze opleiding kun je aan de slag voor bedrijven in verschillende sectoren zoals marketing en communicatiesector, storytelling agency , e-commercewereld, e-learning-platforms, …

Info

Gent

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 1.304,99 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Klassikale lessen

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs

Locatie

Gent

Startdatum

28/09/2023

Lessenrooster

Tijdstip les

overdag

Prijs

€1.304,99

Wachtlijst

Programma

De dagopleiding duurt 1 jaar, met gemiddeld 3 dagen les per week.

VIDEO CONTENT CREATOR:

 • Regie en storyboarding 20u
 • Camera en accessoires 60u
 • Belichtingstechniek 40u
 • Geluidsopnametechniek 40u
 • Contentcreatiepraktijk 180u
 • Montage en postproductie 60u
 • Mediaplatformen en formaten 24u
 • Business-skills video content creator 24u
 • Eindwerkbegeleiding 64u
 • Eindproef 1u
 • Ondernemerschap
De talrijke opdrachten die je tijdens de opleiding krijgt, vereisen dat je ook buiten de lessen actief en intensief bezig bent met video. Laat je dus niet verrassen en respecteer de deadlines die de docenten je vragen.

Voor wie

Je bent/wordt minstens 18 jaar in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start. Deze opleiding richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is om professionele video’s te leren maken. Voorkennis is niet vereist. Daarnaast ook geprikkeld door statisch beeld? Bekijk zeker ook even het traject fotograaf.

Materiaal en extra kosten

Onze opleidingsinstelling beschikt over een mooi uitgerust atelier waar je tijdens de lessen gebruik van kan maken. Je zal daarnaast het volgende nodig hebben:

 • Een eigen laptop waarvan de hardware krachtig genoeg is om video te monteren en die voorzien is van de nodige montagesoftware (studentenlicentie Adobe 65 EUR/jaar)
 • Een eigen camera met voldoende opslagruimte
 • Een opspeldmicrofoon

Op termijn zal je deze basisuitrusting willen uitbreiden. Kocht je nog niets aan? Wacht met een aankoop tot de eerste les waar je advies kan inwinnen van je docent. Op vertoon van je SYNTRA-inschrijvingsbewijs kan je audiovisueel materiaal huren bij onze partner Ostron aan studententarief.

Kosten verbonden aan opdrachten zijn afhankelijk van de keuze van je project en je eigen creativiteit.

Onze organisatie streeft naar een duurzame en milieuvriendelijke manier van werken. Om die reden bieden wij al onze cursussen en lesmateriaal (instructievideo’s, oefeningen, …) digitaal aan op ons leerplatform. Wil je toch graag jouw cursussen afdrukken? Dan sta je zelf in voor het drukken en de bijhorende kost.

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.

Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor vrijstellingen bezorg je ons tijdig het ingevulde aanvraagformulier met de nodige bewijsstukken. Neem contact met ons op voor verdere informatie.

Info

Gent

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 1.304,99 (incl. BTW)

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Analoge fotografie: vind je weg in de donkere kamer

Gent

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Fotograaf

Gent

education type icon

Voltijdse dagopleiding, Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Jens Van Compernolle - card
Jens volgde de opleiding full stack developer en werkt nu bij FOD Financiën

Jens volgde de opleiding full stack developer en werkt nu bij FOD Financiën

Een nieuw (bij)beroep

Blog
team digitale leeroplossingen syntra nxtpro 8
Op de koffie bij: Team digitale leeroplossingen

Op de koffie bij: Team digitale leeroplossingen

Teams

Blog
296A0217
Op de koffie bij: Team CreaDigi

Op de koffie bij: Team CreaDigi

Teams

Blog
brand element