Terug naar home
MijnSyntra
Podiumtechnieken

Opleiding Geluidstechnicus

De evenementen- en vrijetijdsindustrie wint de jongste jaren aan belang. De pijlsnelle technologische ontwikkeling gaat hand in hand met de vraag naar gespecialiseerde technici. Iedere organisatie stelt echter haar specifieke eisen aan de geluidstechnieken. SYNTRA Midden-Vlaanderen organiseert daarom in samenwerking met de vakspecialisten van 'Licht Geluid Opleidingen' (LGO) deze opleiding die zich richt tot alle geïnteresseerden die zich in dit boeiend vakgebied willen vastbijten. Ook voor technici die al enige ervaring hebben opgedaan, maar zich toch verder wil bekwamen is deze opleiding uiterst interessant. Dit is dé aanzet om het in deze sector waar te maken! Deze unieke opleiding is een vorm van begeleid individueel leren. Een lesgever-coach begeleidt je in deze opleiding tot bekwaam technicus die elementaire geluidsinstallaties kan inschatten, voorbereiden, tekenen, bouwen en bedienen. Je krijgt les in een professioneel uitgeruste klank- en lichtstudio met computerlab op de campus Sint-Niklaas. Je kan je online inschrijven via de website https://www.lgo.be/courses/geluidstechnicus Heb je nog vragen? Contacteer dan Gert Vreys van Licht Geluid-Opleidingen via 0476 30 58 56 of gert@av-school.be

Info

Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 1.260,01 (incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Tijdstip les Startdatum

Prijs

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

Startdatum

27/09/2022

Prijs

€1.260,01

Lessenrooster Binnenkort beschikbaar

Locatie

Sint-Niklaas

Tijdstip les

overdag, avond

Startdatum

28/09/2022

Prijs

€1.260,01

Lessenrooster Binnenkort beschikbaar

Programma

Programma

 

– Intake gesprek

– Module Geluidstechnieken inclusief basisvaardigheden (Elektriciteit, Rigging, Veiligheid, IT-netwerken, communicatiesystemen en Foutopsporing) en Toegepaste bedrijfsvoering

– Module Werkplekleren (externe stages)

– Eindproef (theorie en praktijkexamen, inclusief eindwerkverdediging)

Naast het hoofdvak geluid komen ook onderwerpen als toegepaste elektriciteit, veiligheid, rigging en bedrijfsvoering aan bod. Dit alles aan de hand van theorie- en praktijklessen.

Na deze cursus ben je klaar om zelfstandig kleine en middelgrote geluidsproducties voor te bereiden en uit te voeren. Het geeft je ook de mogelijkheid om in een team mee te werken aan grotere audiovisuele producties.

Een greep uit de onderwerpen:

· Rigging, elektriciteit, veiligheid en toegepaste bedrijfsvoering

· Audio: akoestiek, analoge en digitale audio, mengtafels, draadloze audio, microfoons, mixtechnieken, ..

· Communicatiemiddelen, IT-netwerken en foutopsporing

Er zijn ook stages (werkplekleren) gekoppeld aan de opleiding. Je krijgt daarmee de kans om stage te lopen bij professionele bedrijven uit de audiovisuele sector. Zo leer je mee te draaien in bestaande producties, extra materiaal kennen en bouw je je eigen netwerk meteen uit.

Zowel wie zijn eerste stappen wil zetten in de wereld van het geluid, als wie al ervaring heeft, maar zich toch nog verder wil verdiepen, zit er op zijn plaats. Het is dé aanzet om het in de sector waar te maken.

Voor wie

Kan jij je het best klinkende optreden welke je ooit gehoord hebt meteen voor de geest halen? Dan schuilt er wellicht een geluidstechnicus in jou. Waar geluid voor de meeste mensen niet meer dan een detail is, besef jij dat dit elke voorstelling naar een hoger niveau kan tillen. Als geluidstechnicus ben je dan ook een belangrijke schakel om het publiek een totaalervaring te bieden. Je plaatst het geluidsmateriaal van voorstellingen of opnames, je programmeert de klankinstallatie en je stelt ze af volgens de veiligheidsreglementen en de productievereisten. Via individuele begeleiding schoolt de opleiding geluidstechnicus je om tot een vakbekwaam technicus die geluidsinstallaties kan inschatten, voorbereiden, tekenen, bouwen en bedienen. Tot slot kan je na deze opleiding ook de wens van de klant creatief vertalen in een concept of een plan voor een bepaalde audiovisuele productie.

Je kan je online inschrijven via https://www.lgo.be/courses/geluidstechnicus/ Heb je nog vragen, contacteer dan Gert Vreys van Licht Geluid Opleidingen via 0476 30 58 56 of gert@lgo.be

Specifieke toelatingsvoorwaarden

  • Minimum 18 jaar zijn

Materiaal en extra kosten

 

Ben je zelfstandige of ondernemer dan kan je gebruik maken van de KMO-portefeuille. Werknemers kunnen gebruik maken van opleidingscheques.

Leer- en oefenmateriaal wordt ter beschikking gesteld.

 

Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen

Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift.

Als je daarnaast ook voor de cursus ondernemerschap bij een erkend Syntra slaagt, behaal je een diploma in plaats van een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Info

Sint-Niklaas

Beginner icon

Beginner

Prijs vanaf 1.260,01 (incl. BTW)

Neem deel aan onze infosessies

Bekijk het overzicht

Heb je een vraag over deze opleiding?

Stel een vraag

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen

Allround audiovisueel technicus

Nazareth

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Lichttechnicus

Nazareth

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Sound producer

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Jens Van Compernolle - card
Jens volgde de opleiding full stack developer en werkt nu bij FOD Financiën

Jens volgde de opleiding full stack developer en werkt nu bij FOD Financiën

Een nieuw (bij)beroep

Blog
team digitale leeroplossingen syntra nxtpro 8
Op de koffie bij: Team digitale leeroplossingen

Op de koffie bij: Team digitale leeroplossingen

Teams

Blog
roman-fietsenmaker
Roman: bescheiden fietsenmaker met groot talent

Roman: bescheiden fietsenmaker met groot talent

Een nieuw (bij)beroep

Blog
brand element