Hardware & telecom
Opleiding Voltijdse dagopleiding PC technicus
Wat doet een pc-technicus?
Als allround pc-technicus ben je gespecialiseerd in het installeren, onderhouden en herstellen van computers en randapparatuur. Hoewel het vooral om hardware gaat, heb je ook een goede kijk op verschillende soorten software en beheers je de besturingssystemen waarmee je dagelijks in aanraking komt. Je speelt ook een belangrijke rol in de technische ondersteuning van de helpdesk naar de eindgebruiker. Je geeft uitleg en hulp via e-mail, chat, persoonlijke of telefonische ondersteuning. Daarnaast kan het ook gebeuren dat je als pc-technicus opleidingen geeft aan gebruikers over computerapparatuur en software toepassingen.
Wat leer je in de pc-technicus opleiding?
Tijdens de pc technicus opleiding leer je met veel hands-on oefeningen stapsgewijs de basisprincipes. De opleiding reikt niet alleen de technische handvaten aan die je nodig hebt als pc technicus, maar gaat ook ruim in op de werkcontext. Je leert het vak zoals je het ook zou gebruiken op de werkvloer. Als pc-technicus zal je vaak in contact komen met eindgebruikers voor technische ondersteuning. Daarom werk je tijdens het volgen van de opleiding dus zowel aan jouw soft skills als business skills.
De arbeidsmarkt schreeuwt om digitaal technisch sterke profielen. Als pc-technicus die zijn weg kent in zowel oude als nieuwe pc-configuraties zal je na het volgen van de opleiding een gewenst profiel zijn binnen de ICT sector.
Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?
Laat dan hier je gegevens na.
Programma
De dagopleiding duurt 1 jaar, met gemiddeld 3 dagen les per week.
PC-TECHNICUS:
- Hardware 40u
- Basis Windows Client 56u
- Basis Windows Server 56u
- Basis Linux 56u
- Basis Netwerken 56u
- Hardwarereparatie en assemblage 60u
- Installaties OS/Netwerk/Componenten 68u
- Praktijk pc-technicus 128u
- Eindproef 1u
- Ondernemerschap
Voor wie
Je bent/wordt minstens 18 jaar in de loop van het kalenderjaar waarin de opleiding start. Voorkennis is niet vereist. Deze opleiding heeft tot doel om professioneel, ondernemend aan de slag te gaan.
Daarnaast ook geprikkeld door netwerksystemen? Bekijk zeker ook even het traject Netwerkbeheerder.
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Wie slaagt voor alle modules en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. In combinatie met Start Me Up maak je van je getuigschrift een diploma. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.
Wanneer je denkt in aanmerking te komen voor vrijstellingen bezorg je ons tijdig het ingevulde aanvraagformulier met de nodige bewijsstukken. Neem contact met ons op voor verdere informatie.
Materiaal en extra kosten
Onze opleidingsinstelling beschikt over een mooi uitgerust atelier waar je tijdens de lessen gebruik van kan maken. Je zal daarnaast het volgende materialen nodig hebben:
- Basis gereedschap: set schroevendraaiers, tangen, een microset, …
Kocht je nog niets aan? Wacht met een aankoop tot de eerste les waar je advies kan inwinnen van je docent.
Kosten verbonden aan opdrachten zijn afhankelijk van de keuze van je project en je eigen creativiteit.
Wij hechten veel waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijk werken. Daarom bieden we al onze cursussen en lesmateriaal, zoals instructievideo’s en oefeningen, digitaal aan via ons leerplatform. Als je ervoor kiest om de cursussen te printen, ben je zelf verantwoordelijk voor het drukken en de bijbehorende kosten. Zo heb je de vrijheid om jouw studiemateriaal op de manier te gebruiken die voor jou het beste werkt, terwijl we samen een positieve impact op het milieu behouden.