Bezig met het laden van Opleidingen

Grafische vormgeving

Opleiding 3D Print Productdesigner

Wat doet een 3D print productdesigner?

Als 3d print productdesigner ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van objecten, producten of onderdelen die geschikt zijn voor 3D-printing technologie. Naast het ontwerpen hou je ook rekening met de technische aspecten, de diverse materialen en de afwerkingsgraad.Naast het ontwikkelen van eigen 3D-ontwerpen kan je als productdesigner ook werken aan ontwerpbestanden die klanten aanleveren. Hierbij kan je controleren op eventuele technische fouten en deze corrigeren, zodat het ontwerp foutloos geprint kan worden. Door jouw expertise lever je een correct druktechnisch ontwerp voor 3D printing aan.

Wat leer je in de opleiding 3D printen?

Tijdens de opleiding 3D-printproductdesigner ontwerp en realiseer je 3D-objecten. Het ontwerpen en creëren van 3d modellen doe je met behulp van gespecialiseerde software zoals Rhino en Fusion. Deze opleiding leidt je op tot een all-round 3D-ontwerper en ondernemer zodat je klanten uit verschillende sectoren kan begeleiden bij het realiseren van hun ontwerp. Na het volgen van deze opleiding kun je jouw diensten aanbieden als productdesigner en printexpert.

De 3D-printproductdesigner ontwerpt en realiseert 3D-objecten. Voor het printen kunnen diverse materialen gebruikt worden. De 3D-printproductdesigner zal in functie van het materiaal, de te printen geometrische vorm en de gewenste afwerkingsgraad, de gepaste 3D- printtechniek kunnen selecteren om zijn ontwerp print-klaar te kunnen maken. Naast het uitwerken van eigen 3D-ontwerpen, kan de 3D-printproductdesigner ook reeds uitgewerkte ontwerpbestanden die klanten aanleveren, nakijken op eventuele technische fouten en ze corrigeren zodat het ontwerp foutloos geprint kan worden. Wanneer de 3D-printproductdesigner beroep doet op gespecialiseerde printservicebedrijven kan hij zijn klant advies verlenen over waar hij zijn ontwerp het best kan laten printen of de printopdracht zelf opvolgen. Deze opleiding leidt je op tot een all-round 3D-ontwerper en ondernemer zodat je klanten uit verschillende sectoren kan begeleiden bij het realiseren van hun ontwerp.

Info

Prijs vanaf 0,00 (Incl. BTW)

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar. Vermoedelijk zal deze op de planning komen in het najaar van 2024. Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?

Laat dan hier je gegevens na.

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Filip maakt zijn droom waar, en die van vele anderen

Filip maakt zijn droom waar, en die van vele anderen

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Annelies opent Boba Cat, een bubble tea bar in Gent

Annelies opent Boba Cat, een bubble tea bar in Gent

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Je eigen frituur openen?

Je eigen frituur openen?

Blog
brand element