Bezig met het laden van Opleidingen

Accountancy

Opleiding Voltijdse dagopleiding Accountant (boekhouder)

Wat doet een accountant?

Als boekhouder, ook wel accountant genoemd, speel je een cruciale rol in het beheren van financiële gegevens, het bewaken van de financiële gezondheid van organisaties en het waarborgen van de naleving van fiscale en boekhoudkundige voorschriften.

Een van jouw belangrijkste taken als boekhouder is het nauwkeurig registreren van financiële transacties. Dit omvat het vastleggen van de inkomsten, uitgaven, aankopen, verkopen en andere financiële gebeurtenissen. De registraties worden vaak al ingevoerd in boekhoudsoftware. Als boekhouder houd je toezicht op alle financiële transacties die de organisatie binnenkomen en verlaten. Je doet controle op bankafschriften, verwerkt banktransacties en zorgt ervoor dat deze overeenkomen met de boekhouding.

Naast controle sta je ook in voor het opstellen van financiële overzichten zoals de balans, de resultatenrekening en kasstroomoverzichten. Daarnaast sta je ook in voor de belastingaangifte en zorg je ervoor dat jouw klant of organisatie aan alle belastingverplichtingen voldoet.

Als professional adviseer je jouw organisatie of klanten op gebied van fiscaliteit en help je bij het opstellen van budgetten, financiële prognoses en strategische beslissingen.

Wat leer je in de opleiding boekhouden?

In de praktijkgerichte opleiding leer je de kneepjes van het vak . Onze ervaren docenten werken steeds vanuit hun praktijkervaring. Hierbij geven ze hun kennis door en zullen ze jou de nodige nieuwe vaardigheden aanleren. Tijdens het eerste jaar van de opleiding boekhouden leer je een grondige basis, nadien kan je al als assistent boekhouder aan de slag in een boekhoudkantoor of als boekhouder in een bedrijf.

Na het afronden van de volledige opleiding ben je dus onmiddellijk inzetbaar en kan je kan je aan de slag bij ondernemingen, boekhoudkantoren of non-profitorganisaties. Wanneer je na het volgen van de opleiding liever als zelfstandig boekhouder wenst te werken, kan dit na het slagen van de ITAA-procedure.

Info

Sint-Niklaas

Prijs vanaf 1.599,00 (Incl. BTW)

Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Sint-Niklaas
23/09/2024 Lessenrooster
overdag €1599

Nu inschrijven

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Docent Nele over de vastgoedsector: "Het is veel meer dan alleen huizen verkopen"

Docent Nele over de vastgoedsector: "Het is veel meer dan alleen huizen verkopen"

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Hadisa maakte haar droom waar en opende haar eigen vastgoedkantoor

Hadisa maakte haar droom waar en opende haar eigen vastgoedkantoor

Blog
brand element