Bezig met het laden van Opleidingen

Accountancy

Opleiding Belastingadviseur (fiscalist)

Wat doet een belastingadviseur?

Als belastingadviseur, ook wel bekend als fiscaal adviseur of belastingconsulent, ben je gespecialiseerd in belastingwetten en- voorschriften. Jouw hoofdtaak is om particulieren en organisaties te adviseren over fiscale kwesties en strategieën om belastingen te optimaliseren binnen de grenzen van de wet.

Als adviseur heb je contacten met de belastingdienst en doe je aangifte van vennootschaps-, inkomsten- en allerlei andere belastingen. Daarnaast breng je advies uit en interpreteer je de wetgeving. Fiscaliteit is een complexe materie die voortdurend in ontwikkeling is. Fiscale wetgeving, KB’s, circulaires van bevoegde administraties, fiscale rechtsleer en rechtspraak volgen elkaar in snel tempo op. De internationalisering van het bedrijfsleven en de gevolgen daarvan op fiscaal vlak maken alles er niet eenvoudiger op. Dat zorgt ervoor dat fiscaliteit een materie voor specialisten geworden is.

Wat leer je in de opleiding belastingadviseur?

In de kwaliteitsvolle opleiding belastingadviseur leren onze ervaren docenten jou de nodige beroepskennis waarover je als belastingadviseur moet beschikken. De kracht van deze opleiding, die voortbouwt op een grondige boekhoudkundige voorkennis, ligt in haar praktijkgerichtheid en in de behandeling van concrete probleemsituaties. Je verwerft kennis over personen- en vennootschapsbelasting, je leert fiscale aangiftes optimaal invullen en er advies over verstrekken. Via casestudies wordt je analytische geest en je zelfredzaamheid getraind.

Na de opleiding kun je als zelfstandige, als medewerker in een boekhoudkantoor of boekhoudafdeling van een bedrijf aan de slag. Door de aangeleerde kennis kan je alle fiscale verplichtingen vervullen en zelfstandig fiscale dossiers behartigen, zowel op vlak van btw, personen- als vennootschapsbelasting. Daarnaast kun je de opgedane kennis ook gebruiken in aanverwante sectoren zoals het bank- en verzekeringswezen.
Bekwame belastingadviseurs zijn erg gegeerd op de arbeidsmarkt. Het merendeel van de modules van deze opleiding komen in aanmerking voor vrijstellingen van het toelatingsexamen van het ITAA.

.

Info

Gent

Prijs vanaf 749,00 (Incl. BTW)

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Gent
06/01/2025 Lessenrooster
avond €749

Nu inschrijven

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Docent Nele over de vastgoedsector: "Het is veel meer dan alleen huizen verkopen"

Docent Nele over de vastgoedsector: "Het is veel meer dan alleen huizen verkopen"

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Hadisa maakte haar droom waar en opende haar eigen vastgoedkantoor

Hadisa maakte haar droom waar en opende haar eigen vastgoedkantoor

Blog
brand element