Bezig met het laden van Opleidingen

Wellness

Opleiding Massagetechnieken: Cupping massage

Cuppingmassage is afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde en heeft zijn plaats gevonden in de moderne verzorgingswereld. Cupping is een alternatieve geneeswijze waarbij een vacuüm boven de huid van een patiënt gecreëerd wordt. In traditionele chinese geneeskunde worden kopjes, gemaakt van glas, plastic of bamboe, op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Dit kan door gebruik te maken van een pomp of door de lucht in de kopjes te verwarmen. Nadat de kopjes op het lichaam worden geplaatst zullen deze zich aan de huid vastzuigen. Men dacht daardoor slechte lichaamsstoffen te kunnen uitdrijven.

Speciale glazen bokaaltjes (cups) worden op de huid aangebracht en luchtarmer gemaakt. Zo wordt zuigkracht gegenereerd.

De therapie wordt gebruikt om wat in oosterse geneeswijzen bekendstaat als ‘stagnatie’ te verlichten. Het wordt gebruikt om ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Cupping wordt ook gebruikt om pijn aan de nek, rug, schouders en andere spieren te behandelen. Deze behandeling werkt ontspannend en vermindert cellulitis. Bovendien worden met cuppingtechnieken gifstoffen (toxines) aan het huidoppervlak gebracht waardoor ons lichaam ze veel eenvoudiger kan verwijderen. Door cupping wordt tevens lactaat afgedreven en krijgt de spier terug voldoende zuurstof

Cuppingmassage is een interessant extraatje in elk instituut, massagesalon of schoonheidszaak. De cups zijn goedkoop. De behandeling is aangenaam en resultaatgericht. Een echte aanrader dus.

Info

Sint-Niklaas

Prijs vanaf 185,00 (Incl. BTW)

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Sint-Niklaas
20/04/2024 Lessenrooster
weekend €185

Nu inschrijven

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Onmisbare make-up tips voor elk zomers feestje

Onmisbare make-up tips voor elk zomers feestje

Blog
brand element