Terug naar home
MijnSyntra
Opleiding Schoonheidsspecialist

19 juni 2023

Bijscholingen en specialisaties

Onmisbare make-up tips voor elk zomers feestje

6 Make-up tips van onze docent

De perfecte outfit gevonden voor een feestje of etentje? Daarbij past een stralende en frisse make-up look. Met deze tips van onze docent Debby De Cock steel jij de show van elk zomers feestje.

Tip 1: Eerst vloeibare make-up producten, dan poeder

“Breng eerst een dagcrème aan. Als de zon schijnt, is het belangrijk om daarna zonnebescherming met voldoende hoge bescherming te gebruiken. Vervolgens komen de vloeibare producten en tot slot de poederproducten”, adviseert make-up docent Debby De Cock. “Na poeder mag je geen crème meer gebruiken, want dat geeft vlekken. Tegen die regel mag je nooit zondigen.”

Verder is de keuze helemaal aan jou: “Er meerdere mogelijkheden om tot een mooi resultaat te komen. Of je nu eerst ogen opmaakt en daarna foundation of omgekeerd, dat kan allebei. Het belangrijkste is dat je een manier vindt die voor jou werkt.”

make-up artist opleiding syntra 3
make-up artist opleiding syntra

“Soms hangt de volgorde af van je looks. Kies je bijvoorbeeld voor donkere oogschaduw, doe dat dan eerst. Als er dan wat poeder van je borstel afvalt, dan kan je die makkelijk nog opkuisen.”

Wil je make-up die urenlang mooi blijft zitten? “Dat lukt met de juiste primers, voldoende poeder en fixeerspray”

Tip 2: Juiste primer voor gezicht, ogen en lippen

Wil je make-up die urenlang mooi blijft zitten? “Dat lukt met de juiste primers, voldoende poeder en fixeerspray”, vertelt Debby. “Maar gebruik wel verschillende primers zijn voor gezicht, ogen en lippen. Oogleden hebben een andere structuur dan je lippen en de rest van je gezicht. Elke primer is daarop afgestemd.”

“Een goede lippenprimer helpt om lippenstift langer te laten meegaan zonder uitloop. Mijn trucje? Breng de stick aan zoals een kind van 3 dat zou doen: smeer voldoende op en rond je lippen. Als je daarna lippenstift aanbrengt, zal die veel langer blijven zitten.”

Opleiding Schoonheidsspecialist
IE5A2052

Tip 3: Fris tussendoor even op

Make-up kan een hele dag mooi blijven als je de juiste basis legt. “Maar na een paar uur gaat je huid glimmen doordat het talg en zweet produceert. Een touch-up tussendoor is onvermijdelijk op warme zomerdagen. Met minerale foundation kan je onderweg snel even bijpoederen”, legt Debby uit.

“Of gebruik eens blot film. Dat zijn matterende doekjes. Ze zien eruit als half transparante, kleine papiertjes en zitten in een compacte verpakking. Ze verfrissen je make-up, verwijderen glans en zijn ideaal om mee te nemen naar een feestje of voor onderweg.”

Tip 4: Kies waterproof producten voor warme zomerdagen

Debby: “Voor warme zomerdagen kies je best waterproof producten, zodat mascara of eyeliner niet uitlopen. En ik zou dan zeker minerale poederfoundation aanraden.”

Met goede SPF onder je make-up bescherm je je huid tegen mogelijke schadelijke effecten van zonnestralen en zorg je ervoor dat je huid in topconditie blijft.

Tip 5: Ga voor een hoge zonnefactor

“Vergeet zeker je zonbescherming niet! Die breng je aan boven de dagcrème en onder de foundation. Ik raad toch echt aan om een aparte zonnecrème te smeren. Met goede SPF onder je make-up bescherm je je huid tegen mogelijke schadelijke effecten van zonnestralen en zorg je ervoor dat je huid in topconditie blijft. Bovendien voorkomt het ook het inbranden van je make-up.”

Zit je langer op het terras dan voorzien? Ook dan weet Debby raad: “Er bestaat mist die je kan sprayen bovenop de make-up. Zo blijft je huid beschermd en je make-up intact.

Tip 6: Combineer kleuren voor een vrolijke uitstraling

Voor een tuinfeestje mag je wat extra kleur aanbrengen, vindt Debby. “Heb je een vrolijk kleedje met bloemen? Haal dan de felgekleurde lippenstift boven en straal met rode, roze of koraalkleurige lippen. Een vleugje kleur vrolijkt je hele look op. Voor een festival kan je zelfs een beetje glitter of gekleurde eyeliner toevoegen.”

Volg een make-up cursus bij syntra

Wil je je make-up technieken verder bijschaven? Of wil je beter leren hoe je de look creëert die jij wil en welke kleuren het beste passen bij welke gezichtsvormen? Bij Syntra Midden-Vlaanderen kan je verschillende make-up cursussen volgen. Ontdek ze allemaal hieronder.

Onze basismodule is natuurlijk deze: Make-Up Artist.

Browstylist

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Esthetisch deskundige

Sint-Niklaas

education type icon

Avondopleiding

Gevorderd icon

Gevorderd

Gelaatsverzorging

Aalst

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Lashstylist

Aalst

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Make-up artist basismodule

Aalst, Sint-Niklaas

education type icon

Bijscholingen en specialisaties

Beginner icon

Beginner

Make-up artist: bridal & party make-up

Aalst

education type icon

Avondopleiding

Beginner icon

Beginner

Schoonheidsspecialist(e)

Aalst, Gent, Sint-Niklaas

education type icon

Voltijdse dagopleiding, Avondopleiding, Dagopleiding

Beginner icon

Beginner