10 mei 2021 Een nieuw (bij)beroep

JENS VOLGDE DE OPLEIDING FULL STACK DEVELOPER EN WERKT NU BIJ FOD FINANCIËN

Jens van Coppernolle werkt sinds een half jaar als software developer op de afdeling douane bij FOD Financiën. Hij is een echte IT-liefhebber en steekt dit niet onder stoelen en banken. Hij werkt er aan een platform voor risicoberekening van goederen voor douaniers en aan een systeem dat automatisch taksen berekent. Goed ingewerkt in de materie, dat is duidelijk!

VAN JE PASSIE JE JOB MAKEN

“Al van kleins af aan had ik een passie voor computers” vertelt Jens. “Tijdens mijn studies kinesitherapie en podologie aan de hogeschool besefte ik dat ik van mijn passie mijn job wilde maken. Na het volgen van enkele online cursussen viel mijn oog op de opleiding ‘Full stack developer’ bij Syntra. In deze eenjarige opleiding leerde ik alle basisprincipes van software en computers. Je hebt geen voorkennis nodig om te starten, enkel een grote interesse in de materie.”

In deze eenjarige opleiding leerde ik alle basisprincipes van software en computers. Je hebt geen voorkennis nodig om te starten, enkel een grote interesse in de materie.

Geen voorkennis nodig, enkel een grote passie voor IT

“In het begin van de opleiding ligt de focus heel erg op logisch redeneren. Geleidelijk aan leer je programmeren, zowel frontend als backend. Vanuit mijn interesse in de backend van een website koos ik voor de richting software development. Tijdens mijn stage voerde ik de job effectief uit en leerde ik veel bij van ervaren specialisten. Na de opleiding kon ik aan de slag als junior developer.”

Mijn stageplaats FOD Financiën bood mij een job en dit is een uitstekende voorbereiding voor mijn verdere carrière als developer.

Werkzekerheid in de sector

“Mijn stageplaats FOD Financiën bood mij een job en dit is een uitstekende voorbereiding voor mijn verdere carrière als developer. Ik kreeg de kans om een omscholingstraject te volgen voor de programmeertaal Java. Dit had ik niet kunnen volgen zonder de vooropleiding bij Syntra waar ik de programmeertalen PHP en JavaScript leerde.” vertelt Jens enthousiast. “In mijn vrije tijd geef ik vrijwillig maandelijks les programmeren aan kinderen. Ik vind het fantastisch om hen dat aan te leren.” We zijn ervan overtuigd dat Jens dit met veel passie en overgave doet!

BENIEUWD NAAR DE OPLEIDING?

Wil je net als Jens een opleiding developer volgen? Ontdek de opleiding via de link hieronder.

Deel dit artikel
Terug naar het overzicht