Opleiding Voltijdse dagopleiding fietshersteller
Ben je gepassioneerd door fietsen en wil je graag aan de slag al professionele fietshersteller? Dan is onze opleiding fietshersteller met werkplekleren de perfecte keuze voor jou! Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je niet alleen alle technische aspecten van het herstellen en onderhouden van fietsen, maar krijg je ook de kans om deze kennis meteen in de praktijk toe te passen bij een erkend leerbedrijf. Zo verwerf je niet alleen een grondige expertise, maar ook de nodige werkervaring om meteen aan de slag te kunnen in de boeiende wereld van de fietsenmakerij.
Vragen?
Heb je nog vragen of wens je graag wat meer info over deze opleiding?
Registreer je dan voor onze infosessie begin augustus:
Infosessie - dinsdag 01/8/23 - start : 19h30
Bekijk zeker onze andere fietsopleidingen :
Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Waar en wanneer?
Klassikale lessen
Locatie | Startdatum | Tijdstip les | Prijs | Erkenningen | |
Locatie Gent |
Startdatum 25/09/2023 Lessenrooster |
Tijdstip les overdag |
Prijs €1.425,00 |
Erkenningen VDAB |
Volzet |
Programma
Deze praktijkgerichte opleiding tot fietshersteller zorgt voor een ideale mix van campusleren en werkplekleren.
PROGRAMMA:
De eerste 6 a 7 weken krijg je een stevige basis rond fietsherstelling aan de hand van campusleren, met gemiddeld 4 dagen per week. Binnen deze periode krijg je de basis rond fietsherstelling mee. Er is geen voorkennis vereist, dus we starten echter met het begin. Mocht je wel al enige ervaring hebben is dit zeker geen probleem, onze docent zijn flexibel en passen zich aan aan de noden van de cursist.
De volgende 4 a 5 weken is er een wisselwerking tussen 1 dag campusleren en 4 dagen werkplekleren. Tijdens het campusleren zal je ervaring opdoen als fietshersteller en tijdens het campusleren zal de docent je kunnen bijsturen op zaken waar jij als cursist nog vragen over hebt.
Het laatste traject van 9 a 11 weken zijn weken met 5 dagen werkplekleren waarbij je het beroep als fietshersteller ten volste kunt aanleren op de werkplek. Ondertussen zal je ondersteund worden door een competentiecoach zodanig je als cursist ondersteund en begeleid kan worden.
Het gehele traject zal een 22-tal weken in beslag nemen. De volgende modules komen tijdens het campusleren aan bod:
basis mechanica fietstechniek (24u)
basis fietstechniek (32u)
basis elektrische fietsen (60u)
fietsherstelling (89u)
groeipad (47u)
Tot slot is de cursist verplicht om minstens 460 uren te gaan werkplekleren.
Leren en werken
Tijdens deze opleiding staat leren op de werkvloer centraal. Concreet betekent dit dat je elke week gemiddeld 3 dagen bij een leerbedrijf aan de slag gaat. Daar word je getraind door een mentor, een ervaren kracht in het bedrijf. De overige tijd krijg je les van ervaren docenten op een Syntra-campus voor de nodige beroepskennis.
Je neemt zelf contact op met een leerbedrijf naar keuze. Weet je niet waar te starten? Dan zoeken we graag mee naar een leuk leerbedrijf in je buurt. Meer info vind je hier.
Voor wie
Minimum 18 jaar – vooral gemotiveerd zijn
De opleiding fietshersteller is geschikt voor een brede doelgroep van mensen die geïnteresseerd zijn in fietsen en hun passie willen omzetten in een carrière als professionele fietshersteller. Deze opleiding is een korte, maar intensieve opleiding.
Indien je hierrond meer informatie wenst klik dan door naar volgende pagina en naar de video (“leren en werken bij Syntra – infosessie”) waar je een korte introductie krijgt over hoe een opleiding met werkplekleren er voor jou kan uitzien : https://syntra-mvl.be/nl/werkplekleren
Na inschrijving zal je net voor de start van de opleiding nog een mail ontvangen met uitnodiging voor een workshop in september waar je kan kennismaken met onze competentiecoaches.
Materiaal en extra kosten
Je mag gebruik maken van het nodige gereedschap ter plaatse.
Tijdens de praktijklessen is het verplicht om volgende zaken te dragen (PBM’s) : veiligheidsschoenen, veiligheidsbroek
Examens, getuigschrift / diploma en vrijstellingen
Wie slaagt voor de examens en de eindproef, ontvangt een getuigschrift. Getuigschriften en diploma's zijn officieel erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen.