Bezig met het laden van Opleidingen

Sport

Opleiding Wielerverzorger

Je wilt je specialiseren als verzorger binnen de wielersport? Kies dan voor deze praktijkgerichte opleiding tot wielerverzorger.

De wielerverzorger is gespecialiseerd in de logistieke, fysieke en mentale verzorging van de wielrenners in alle disciplines (weg, veld, piste, MB, BMX) en dit zowel voor, tijdens en na wedstrijden als tijdens periodes van training. De wielerverzorger werkt hoofdzakelijk ‘ten velde’ en dikwijls ook in wielerploegverband.

Van de wielerverzorger wordt naast het masseren heel wat meer verwacht zoals road maps kunnen interpreteren, anticiperen op mogelijke problemen zowel voor, tijdens als na de ‘koers’. Het takenpakket van een wielerverzorger behelst onder andere ook het voorbereiden van de bevoorradingspakketten en logistieke ondersteuning van de renner en het team.

In de opleiding wielerverzorger kom je alles te weten over de taken van de soigneur, over sportvoeding, de gedragscodes en het gebruik van de volgwagen.

Voor deze opleiding werken wij samen met Cycling Vlaanderen. Cycling Vlaanderen staat onder andere in voor de begeleiding van clubs, opleiding van jonge wielrenners en het organiseren van wedstrijden in Vlaanderen.

Info

Sint-Niklaas

Prijs vanaf 775,01 (Incl. BTW)

Waar en wanneer?

Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Locatie Startdatum Tijdstip les Prijs (Incl. BTW)
Sint-Niklaas
17/09/2024 Lessenrooster
avond €775.01

Nu inschrijven

Deze opleidingen vind je misschien ook interessant:

Bekijk meer opleidingen
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Wout en Remco een handje helpen? Als wielerverzorger sta je midden in de koers

Wout en Remco een handje helpen? Als wielerverzorger sta je midden in de koers

Blog
brand element