Bezig met het laden van Opleidingen

Sport

Opleiding Wielerverzorger

Je wilt je specialiseren als verzorger binnen de wielersport? Kies dan voor deze praktijkgerichte opleiding tot wielerverzorger.

De wielerverzorger is gespecialiseerd in de logistieke, fysieke en mentale verzorging van de wielrenners in alle disciplines (weg, veld, piste, MB, BMX) en dit zowel voor, tijdens en na wedstrijden als tijdens periodes van training. De wielerverzorger werkt hoofdzakelijk ‘ten velde’ en dikwijls ook in wielerploegverband.

Van de wielerverzorger wordt naast het masseren heel wat meer verwacht zoals road maps kunnen interpreteren, anticiperen op mogelijke problemen zowel voor, tijdens als na de ‘koers’. Het takenpakket van een wielerverzorger behelst onder andere ook het voorbereiden van de bevoorradingspakketten en logistieke ondersteuning van de renner en het team.

In de opleiding wielerverzorger kom je alles te weten over de taken van de soigneur, over sportvoeding, de gedragscodes en het gebruik van de volgwagen.

Voor deze opleiding werken wij samen met Cycling Vlaanderen. Cycling Vlaanderen staat onder andere in voor de begeleiding van clubs, opleiding van jonge wielrenners en het organiseren van wedstrijden in Vlaanderen.

Info

Prijs vanaf 0,00 (Incl. BTW)

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar. Vermoedelijk zal deze op de planning komen in het najaar van 2024. Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?

Laat dan hier je gegevens na.

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Opleidingen Sportverzorger en Wielerverzorger behoren tot wereldklasse

Opleidingen Sportverzorger en Wielerverzorger behoren tot wereldklasse

Blog
brand element