Bezig met het laden van Opleidingen

Data & software development

Opleiding Frontend developer

Wat doet een frontend developer?

Als frontend developer ben je verantwoordelijk voor de voorkant (front-end) van mobiele applicaties, website of programma’s. Jouw voornaamste doel is dat dit gedeelte er goed uitziet voor de bezoeker en werkt op zoveel mogelijk resoluties, browsers, besturingssystemen en apparaten. Je zal voornamelijk programmeren in web technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript om ervoor te zorgen dat een website of applicatie er goed uitziet.

Wat leer je in de opleiding frontend developer?

In de opleiding frontend developer krijg je alle bouwstenen die nodig zijn om een straffe website of app te ontwikkelen. Die bouwstenen zijn HTML, CSS en Javascript.
De opleiding biedt niet alleen technische handvaten aan, maar gaat ook ruim in op de werkcontext en praktische oefeningen. Als developer zal je namelijk zelden alleen ontwikkelen, maar ga je samen met andere backend developers, UX-en UI specialisten aan de slag. Tijdens het volgen van de opleiding werk je dus zowel aan jouw soft skills als business skills.

Door de toenemende vraag naar web- en applicatieontwikkeling voor hedendaagse technologieën is de vraag naar frontend developers op de arbeidsmarkt steeds groter. Na het volgen van deze opleiding ben je klaar om jouw eerste stappen in de it-sector te zetten.

Frontend developer is een veelgevraagd profiel op de IT-markt. Je schrijft code in HTML, CSS en Javascript. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat aankopen via een webshop vlot verlopen voor de klant en het winkelmandje perfect werkt. Je bent met andere woorden verantwoordelijke voor het gedeelte van een toepassing dat voor de gebruiker zichtbaar is. Concreet houdt frontend development in dat je een ontwerp van een website of toepassing omzet in een technisch goed werkend geheel. Je staat in voor hedendaagse websites en apps, die zowel op een smartphone, tablet of ander device optimaal functioneren. Je verwerft niet enkel specifieke programmeercompetenties, ook de noodzakelijke soft skills die je op de werkvloer nodig hebt komen ruim aan bod. Projectmatig werken en samenwerken in team vormen de rode draad doorheen de opleiding. Immers, nadien zal je zelden alleen ontwikkelen, maar ga je samen met backend developers, UX- en UI-specialisten aan de slag.

Info

Prijs vanaf 0,00 (Incl. BTW)

Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar. Vermoedelijk zal deze op de planning komen in het najaar van 2024. Blijf je graag op de hoogte van een nieuwe startdatum?

Laat dan hier je gegevens na.

hoge loonindexering opleiding belangrijk
Filip maakt zijn droom waar, en die van vele anderen

Filip maakt zijn droom waar, en die van vele anderen

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Annelies opent Boba Cat, een bubble tea bar in Gent

Annelies opent Boba Cat, een bubble tea bar in Gent

Blog
hoge loonindexering opleiding belangrijk
Je eigen frituur openen?

Je eigen frituur openen?

Blog
brand element