Opleiding Paardenhouder duaal
Word paardenhouder, leer de job al doende in Duaal Leren. De ruiter- en mensport trekt de jongste jaren steeds meer liefhebbers aan. Eigenaars van paarden en pony’s hebben echter zelden voldoende ruimte, tijd én kennis om hun dieren zelf te verzorgen en te trainen. Daarom schakelen ze meestal een ervaren paardenhouder in. Je bent volledig of gedeeltelijk verantwoordelijk voor de verzorging van paarden, pony’s en ezels die vooral als rij-, trek- of lastdier worden ingezet. Je houdt de stallen schoon, waakt over de gezondheid en conditie van de dieren, richt ze af en brengt ze de gewenste vaardigheden bij. Uiteraard is deze job alleen geschikt voor wie echt van paarden houdt, oog heeft voor het karakter van de verschillende dieren en weet hoe je ermee omgaat. Als je er echter voor in de wieg gelegd bent, dan is dit natuurlijk een echte droomjob!
Kies een opleidingsformule en bekijk alle details:
Waar en wanneer?
Jammer, op dit moment is deze opleiding nog niet beschikbaar.
Voorlopig staat deze opleiding nog niet ingepland. Blijf je graag op de hoogte wanneer je kunt inschrijven voor deze opleiding? Laat dan je gegevens na.
Hou me op de hoogteProgramma
Als leerjongere draai je 4 dagen per week mee bij een bedrijf of op een leerwerkplek waar je de knepen van het vak leert. Daarnaast ga je 1 dag per week naar een Syntra-campus waar je de theorie onder de knie krijgt.
Net als een echte werknemer ontvang ook jij een vergoeding voor je inspanning! Een toffe bonus, vind je niet?
Deze graden zijn bij ons beschikbaar voor deze opleiding. Op basis van jouw gesprek met de competentiecoach word je in de juiste graad ingeschreven.
– Hippisch assistent duaal 2e graad 1e jaar
– Hippisch assistent duaal 2e graad 2e jaar
– Paardenhouderij duaal 3e graad 1e jaar
– Paardenhouderij duaal 3e graad 2e jaar
– Paardenhouder duaal Se-n-Se na OK3
Leren en werken
Het grootste deel van de opleiding spendeer je bij een leerbedrijf, waar een mentor je de knepen van het vak aanleert. Een competentiecoach volgt dit mee op zodat je de nodige praktische kennis en competenties aanleert.
Voor wie
Jongeren tussen 15 en 25 jaar.
Ben je 15 jaar? Dan moet je twee jaar secundair onderwijs gevolgd hebben. Vanaf 16 jaar zijn er geen bijkomende voorwaarden.